hiánygazdaság

2021.04.07. 14:30

Az óriásvállalat szerint elhúzódhat a globális chipválság

A Foxconn szerint legalább 2022 középig kitart a globális chipválság, amelytől egyre több ágazat szenved.

A woman wearing a face mask seen working on her computer on top of Foxconn s logo during the opening ceremony of Hon Hai Research Institute. Taipei, Taiwan. January 4, 2021. Une femme portant un masque facial vue entrain de travailler sur son ordinateur sur le dessus du logo de Foxconn lors de la ceremonie d ouverture de l Institut de recherche Hon Hai. Taipei, Taiwan. 4 janvier 2021. (Photo by Walid Berrazeg / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Forrás: Hans Lucas via AF

Fotó: Walid Berrazeg

Az elhúzódó chipválság már nem csak az autógyártókat, a videokártyák, processzorok és konzolok piacát érinti, hanem a mobilos szektort, sőt, a mikrók, hűtők piacát is. A Nikkei Asia jelentése szerint a helyzet legalább egy évig változatlan marad, a hatalmas befektetések ellenére is – írja az Origo.

A Foxconn például arról beszélt, hogy sok más céggel szemben őket a múlt hónapig nem érintette a chiphiány, de már számukra is problémát jelent a helyzet. Emiatt a tervekhez képest 10 százalékkal kevesebb terméket tudnak leszállítani, és azt is kijelentették, hogy a

számításaik szerint 2022 közepéig biztosan nem javul a helyzet, marad a chipválság.

Ez persze azt is jelenti, hogy bizonyos termékek vételárai bő egy évig biztosan nem normalizálódnak.

A Foxconn eközben fejest ugrik az elektromos autók piacába is, idén elektromos autók és buszok prototípusait mutatják majd be, illetve ezek gyártása több helyen is elkezdődhet.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!