Kórházakon túl

2019.11.18. 14:59

Drón képes házhoz vinni a gyógyszert a betegeknek

A UPS és a CVS gyógyszertárlánc Amerikában fogyasztói drónkiszállító megoldások fejlesztésébe fogott.

Forrás: UPS

A UPS leányvállalata, a UPS Flight Forward és Amerika egyik legnagyobb gyógyszertárlánca, a CVS Pharmacy bejelentették, hogy közösen újabb drónkiszállítási megoldások kidolgozásába fognak, mellyel az eddig jellemző B2B modellek mellett közvetlenül az ügyfelek kiszolgálására is koncentrálnak majd.

A program keretében vényköteles és kereskedelmi termékeket szállítanak házhoz a CVS gyógyszertárak ügyfeleinek. A UPSFF szeptember óta az egyetlen az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság engedélyével rendelkező drónlégitársaság.

A UPS Flight Forward jelenleg egészségügyi mintákat szállít drónokkal a Raleigh-beli WakeMed egészségügyi központban, és folyamatosan dolgozik légi és szárazföldi infrastruktúrája bővítésén, hogy képes legyen kielégíteni a változatos ügyfélkör igényeit.

A vállalat terve, hogy hamarosan rendszeresítse a kiszállítást a vevők otthonába.

A UPS Flight Forward múlt hónapban jelentette be, hogy elsőként kapta meg az amerikai kormányzat teljeskörű engedélyét kereskedelmi drónjáratok üzemeltetésére. A 135-ös sztenderd szerinti engedély a legmagasabb szintű, az amerikai Légügyi Felügyelet (FAA) által drónkiszállító vállalatok számára kiállított jogosítvány. A cég ennek birtokában

tetszőleges számú drónt üzemeltethet ügyfelei igényeinek kielégítésére.

A cég eddig több mint 1500 kereskedelmi célú drónkiszállítást hajtott végre a The WakeMed kampuszán. A UPS Flight Forward a jövőben számos iparág termékeire kiterjeszti majd kereskedelmi drónszolgáltatását, a CVS-szel megindított tesztek az első lépést jelentik ezen az úton.

UPS Flight Forward első lépésként UAS Integration Pilot Programjában (IPP) vett részt. Ez a munka az egészségügyi kampuszok területén való drónkiszállítás üzleti modelljeire koncentrált. A majdan elindított lakossági kiszállítások szintén hozzájárulhatnak a szabályozási keretrendszer kidolgozásához.

A UPS a pilótanélküli légiszállítás egyik vezetője. A cég tesztelte már a sürgős szállítmányok célba juttatását egybefüggő vízfelszín felett; Afrikában humanitárius segélyszolgáltatást indított és támogatott; és nem sürgősségi kereskedelmi drónszállítmányokat is tesztelt már, melyeket UPS kiszállítóteherautókból autókból indítottak útjukra.

Borítókép: UPS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!