Barátságosabb megközelítés

2021.09.17. 18:00

Egy iPhone (majdnem) minden pénztárcához

Ideje megváltoztatni „az iPhone, mint drágaság” sztereotípiát.

A woman holds an iPhone in Dún Laoghaire, Dublin, during Level 5 Covid-19 lockdown. On Sunday, 21 March, 2021, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Artur Widak

Mint itt bemutattuk, az Apple legújabb okostelefon-családjával az esztendeje debütáltakhoz hasonlóan nem csak több modellt mutatott be, mint valaha és a régebbi modellekből is többet tartott meg, mint amire sokan számítottak.

Ezúttal az iPhone 13, a Mini, a Pro és a Pro Max legújabb változatait mutatták be.

Mint az alábbi táblázat dollárban mutatja, az Apple-nek most már (majdnem) minden pénztárcára van egy ajánlata, kezdve a kedvező árú iPhone SE-től 399 dollártól a csúcsmodell 1TB 13 Pro Max-ig, amely az Egyesült Államokban 1599 dollárba kerül.

Infographic: An iPhone for (Almost) Every Wallet | Statista

Az Apple-t sok éven át kritizálták, amiért kizárólag a csúcskategóriás piacot szolgálta ki, és ez a stratégia rendkívül megnehezítette a vállalatnak, hogy a feltörekvő piacokon teret nyerjen.

Részben erre a helyzetre, részben pedig a jól menő piacokon érzékelhető lassuló eladásokra reagálva a cég az utóbbi időben a teljesebb telefonválaszték kínálata felé módosította stratégiáját.

A korábbi évek modelljeinek csökkentett áron való megtartása a vállalat elsődleges stratégiájává vált a költségtudatos – vagy éppen a kevésbé vaskos pénztárcával rendelkező – vásárlók megnyerésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!