Megrogyott 5G kutatás

2020.06.23. 09:43

Elbocsátja az Alcatel alkalmazottainak harmadát a Nokia

Francia érdekeltsége, az Alcatel-Lucent International dolgozóinak a harmadát készül elbocsátani a finn Nokia távközlési berendezésgyártó vállalat.

Alcatel 1X at Alcatel stand during the Mobile World Congress Day 2 on February 27, 2018 in Barcelona, Spain.

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Joan Cros

A Reuters hírügynökség korábbi értesülését megerősítve a Nokia hétfőn bejelentette, hogy

1233 alkalmazottat készül elbocsátani franciaországi érdekeltségétől.

Az ötödik generációs mobil távközlési hálózatok európai kiépítésének a kezdetén tett bejelentés erősen negatív visszhangot váltott ki francia politikai körökben, mivel

a Nokia a munkahelyek megtartásának az ígéretével vette birtokába öt évvel ezelőtt a francia céget.

Vállalta az akvizíciókor a franciaországi munkahelyek két évig történő megőrzését és egyúttal ígéretet tett az 5G technológiai kutatási-fejlesztési tevékenysége kibővítésére is az országban.

A finn cég a költséghatékonyság javításával indokolta az elbocsátási tervet. Áprilisi bejelentése szerint a 2018-as eredményhez képest 500 millió eurós költségcsökkentési tervet állított össze az idei évre, amiből 350 millió euró jut majd a működési és 150 millió euró az értékesítési költségekre.

A Nokia 5138 alkalmazottat foglalkoztat Franciaországban, ebből 3640-et az Alcatel-Lucent vállalatnál. Az 1233 fős létszámcsökkentés elsősorban az 5G kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szakembereket érinti.

Az Ericsson és Huawei cégekkel áll versenyben a Nokia a mobil hálózati fejlesztési projektekért.

Borítóképünkön a nagyon-nagyon belépőszintű, viszont igen olcsó Alcatel 1X okostelefon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!