Már idén

2019.02.26. 15:47

Elindítja világszerte az 5G szolgáltatást az Ericsson

Közölte az Ericsson elnök-vezérigazgatója a most zajló barcelonai Mobil Világkongresszuson újságírók és elemzők előtt tartott nyitóbeszédében.

Forrás: Shutterstock

Börje Ekholm hangsúlyozta az 5G, mint kritikus fontosságú nemzeti infrastruktúra szerepét.

Már tíz szolgáltatóval kötött 5G szerződésről számolt be: a társaság jelenleg is dolgozik 5G hálózatok telepítésén az Egyesült Államokban, Európában, Ázsiában és Ausztráliában.

A rugalmas 5G portfoliót kínáló Ericsson megfelelő erőforrásokkal és beszállítói kapacitással rendelkezik az 5G globális bevezetése során várhatóan felfutó piaci kereslet kielégítéséhez, mondta a cég vezére.

„2019-ben tényleg elindítjuk az 5G szolgáltatást világszerte” – jelentette ki.

A fogyasztók és a vállalkozások várják az 5G-t,

közölte Börje Ekholm.

„Az Ericsson ConsumerLab kutatásai és előrejelzései szerint, az okostelefon használók egyharmada azonnal vagy legkésőbb hat hónapon belül olyan szolgáltatóra fog váltani, amely 5G-re áll át. Jelenleg az USA és Ázsia vezet az 5G fejlesztések terén.”

Ekholm arról is beszélt, hogy az 5G kereskedelmi megjelenésének első haszonélvezői a mobil-szélessáv felhasználók lesznek, akik élvezhetik a hatalmas és költséghatékony kapacitásnövekedés előnyeit, új alkalmazásokat használhatnak a kiterjesztett és virtuális valóság terén, egyebek mellett játékoknál és sportközvetítéseknél.

Átalakítja az internetet az 5G

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy az 5G nem csak lakossági fogyasztók számára hoz majd újat, hanem átalakítja az ipari internet világát is – példaként említve a mobil-robotika és elektromos, önvezető autók terén már folyamatban levő együttműködéseket.

Ekholm emlékeztetett arra, hogy az Ericsson Radio System hardvere már 2015 óta 5G kompatibilis, és 5G NR (New Radio) célra is felhasználható távoli szoftverinstallálással. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson eddig több mint hárommillió 5G kompatibilis rádiót szállított le világszerte ügyfeleinek.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!