Magyar startup

2021.05.10. 17:20

Elképesztő élmény a fura mozgásszimulátor és szék (videó)

A Yaw2 virtuális valóság mozgásszimulátor egy hét alatt átlépte az 1 millió dollárt a Kickstarteren és még mindig szárnyal.

A Yaw VR, eddig fura formájú mozgásszimulátoráról ismert magyar startup április utolsó hetében indította el immár második kampányát a világ legismertebb közösségi finanszírozási oldalán, a Kickstarteren.

Forrás: Yaw VR

Fotó: KELEMEN_GERGO

A Yaw VR, az eddig meglepő formájú mozgásszimulátoráról ismert magyar startup április utolsó hetében indította el immár második kampányát a világ legismertebb közösségi finanszírozási oldalán, a Kickstarteren. A videón a Yaw2 szimulátor:

A cég első terméke 3 évvel ezelőtt már sikeresen szerepelt az oldalon. Akkor a még éppen csak induló vállalkozás 200 ezer dollárt gyűjtött, ami elegendő volt ahhoz, hogy a fiatal startup sikeresen elinduljon az útján.

Most a cég új szimulátora, a Yaw2 aratott kirobbanó sikert.

A startup által megjelölt 100 000 dolláros bevételi cél a kampány indítása után már 3 perc alatt teljesült és az első napon több mint 500 000 dolláros bevétellel zártak. A Yaw VR elmondása szerint olyan nagy volt az érdeklődés az első percekben, hogy állítólag még a Kickstarter szerverei is felmondták a szolgálatot egy rövid időre.

Jelenleg az összegyűlt pénzmennyiség meghaladja az 1,2 millió dollárt, ami forintba átszámolva közel 360 millió forint, de még majdnem egy hónap hátra van a kampányból.

Ezzel az eredménnyel lett a projekt az eddigi legsikeresebb magyar közösségi finanszírozási kampány.

Terveik szerint a júniusi kampányzárás után szeptemberben kezdik el szállítani az első szimulátorokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!