Tehetséges nők

2019.03.29. 15:01

Elstartolt a nők startup rendezvénye

A Budapestről indult Women Startup Competition az elmúlt években az egyik legnagyobb nemzetközi női startup rendezvénnyé nőtte ki magát.

Forrás: Shutterstock

A teljes Európát átívelő rendezvénysorozat idén Prágában startolt: a verseny áprilisban érkezik Budapestre.

Még mindig

kevés az olyan Magyarországról induló kezdeményezés, amely a nők innovációs és vállalkozói tevékenységét támogatná.

A WSC pedig Európában is egyedi módon egy hetes vállalkozói tréninggel is segíti az elődöntőkön jól szereplő csapatokat.

Az elmúlt hat évben a Women Startup Competition nem csak csodás tehetségeket és sikeres startupokat adott a startup ökoszisztémának, hanem ráirányította a figyelmet a női vállalkozók problémáira is.

A verseny szervezői ma már komplex metodológiával segítik a résztvevőket, számukra olyan tanácsadási, mentorálási programokat dolgoztak ki, amely rövid és hosszú távon segíti őket a felmerülő akadályok leküzdéséhez vagy egy-egy fejlődési lépcső meglépéséhez.

Számos sikertörténet szülője volt

Évről évre, Londontól Moszkváig tartó elődöntők alatt számos olyan tehetség fordult meg a versenyben, akiket ma már a piac büszkén emleget. Belőlük meríthet motivációt, ihletet a következő vállalkozói generáció, illetve a sikeresekből kialakulhat a következő generációs hölgyekből álló angyal befektetői réteg is.

A budapesti versenyen évről évre újabb sikertörténetek születnek. Olyan, a startup ökoszisztémában ismert nevek, mint a ViddL, a Heatventors, a BOOKR Kids, a MagicMe, a samebug.io vagy a Paperspokes mind szerepeltek már a versenysorozatban.

A prágai győztesek munkái

Prágában a bemutatkozott startupok közül a Grason vehette át az első díjat, akik mobil applikációjukkal az éttermek tulajdonosainak segítenek munkaerőt találni, illetve a munkakeresők számára részmunkaidős vendéglátóipari megoldásokat kínál.

A második helyet a Genster férfi személyi stylist rendszere nyerte el. A megrendeléseket az ügyfél méretének, ízlésének és életmódjának megfelelően választják ki, majd a férfiak otthon felpróbálhatják és kiválaszthatják melyikre van szükségük és ami nem tökéletes számukra visszaküldhetik.

A Snuggs egy tartós menstruáció ellenálló alsónemű, amely harmadik helyezést ért el a dobogón és a különdíjat is besöpörték. Ez a fehérnemű rendkívül vékony, köszönhetően az egyedülálló abszorbens rétegnek, amit a startup fejlesztett ki.

A szervezők várnak mindenkit a Budapesti elődöntőkre, amelyet április 24-25-én rendeznek a Ustream / IBM Startup Laborjában. A jelentkezés még nyitva áll azon startupoknak, amelyeknél az alapító tagok legalább 50 százalékban nők vagy női ügyvezetővel rendelkeznek.

A Women Startup Competitionről

Women Startup Competition lehetőséget biztosít a női vállalkozóknak és csapattagjaiknak, hogy találkozzanak a befektetőkkel, támogatást kapjanak és tanácsot üzleti céljaik eléréséhez. A verseny célja, hogy növelje a nők nagyon alacsony arányát az üzleti életben.

A teljesség igénye nélkül néhány kivételes női startup siker a WSC versenyeiről:

Kratochvill Dóra / ViddL

Rita Farkas / Heatventors

Horváth Dorka / BOOKR Kids

Tamási Renáta / samebug.io

Bubla Ágnes Zsófia Bakó / Paperspokes

Jázmin Hanczár és Gréta Gulyás/ Little Flamingos

Sári Gulyás / Pikk-pakk shoe

Zsofi Sonkoly / Kicsicake

Fanni Straub / FoglaljOrvost.hu

Kinga Jentetics / PublishDrive

Mészáros Andrea, Mészáros Kinga / Click4work

Apro Aleksandra / innobie

Komiszár Krisztina / Dogradar

Fodor Flóra / Gather Interior

Bogdán Viktória/ Gubbio

Harsányi Eszter / MagikMe

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!