Tippek-trükkök

2020.03.09. 10:00

Így járhat, aki repülőn használja a laptopját

A repülőgépeken, különösen a hosszabb járatokon, vitát válthat ki, ha valaki váratlanul hátradönti az üléstámláját. Sőt, akár komoly kárt is okozhat.

Forrás: Shutterstock

Pat Cassidy az amerikai Austinból Los Angelesbe tartott a Delta járatán, amikor az előtte ülő utas hátradöntötte az üléstámláját. Cassidy épp a laptopját nézte, amelynek képernyője beszorult a tálca és a felső perem közé, majd tönkre is ment a nagy nyomás alatt.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">@Delta small note for the suggestion box, maybe have a little warning sign or someway to prevent my laptop from being destroyed when the person in front of me reclines their seat. pic.twitter.com/QHmphXiDhH

Az odahívott stewardess csak annyit mondott, hogy az előtte ülő utasnak lehetősége van hátradönteni a támlát. Cassidy panaszt tett a légitársaságnál, amely közölte, hogy az utasok egymásnak okozott káráért nem tudnak kártérítést fizetni, de gesztusként 7500 mérföldet írnak jóvá a törzsutasszámláján.

Tavaly októberben egy másik utas laptopjának képernyője ment tönkre, amikor az előtte utazó hirtelen hátradöntötte a támláját. Ő az alábbi képet posztolta róla.

So this happened on my flight home... pic.twitter.com/FQx7lS2ejT

Az ülések háttámlájának ledöntése megosztja az utazókat. Vannak, akik szerint nincs ezzel gond, és a hátul ülőnek kellene arra figyelnie, hogy ne tegye a laptopját olyan helyre, ahol kár érheti. Mások teljesen betiltanák a lehetőséget (sok fapados társaság ezt már most sem teszi lehetővé) – számol be az Origo.

Már olyan kütyü is terjed, amellyel meg lehet akadályozni, hogy előttünk ülő ledöntse a támláját. Köztes megoldásként azt javasolják, hogy a háttámla ledöntése előtt figyelmeztessük a mögöttünk ülőt, de semmiképpen sem hirtelen, hanem lassan döntsük le, hogy legyen ideje reagálni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!