Fémtestben fém lélek

2019.11.12. 17:06

Inkább félelmetes, mint cuki robotkutyák (videó)

Fociznak, ugrálnak, egészen olyanok, mint az igazi társaik – vagy mégsem?

Ben Katz Graduate Student (grey sweat shirt) and Jared DiCarlo undergraduate research assistant MIT Biomimetics Lab with their robot cheetah in Cambridge, MA on 2/22/19. © Bryce Vickmark. All rights reserved. www.vickmark.com 617.448.6758

Fotó: Bryce Vickmark

A Mini Cheetah robotok képesek futni, ugrani, szaltózni, és nem okoz nekik gondot az sem, ha véletlenül a hátukra fordulnak. Mint a videón látható, egyetlen mozdulattal felpattannak a földről, és végzik tovább a dolgukat, amit olyan pontosan beléjük programoztak.

A félelmetes szerkezetek MIT-s feltalálói egy focimeccset rendeztek a kilenc tagú Mini Cheetah falkánaknak, hogy bemutathassák a nyilvánosságnak, mi mindere képesek ezek a szerkezetek – írja a LiveLeak cikke alapján a Bors.

A tervezőik tagadják, hogy az alig több mint kilenc kilós robotok katonai célokra is bevethetőek, állításuk szerint nem fegyvernek hozták őket létre, de feltehetően nem is azért, hogy egész nap focizzanak a fűben.

Borítóképünkön az alkotók – A kép forrása: The Robot Report

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!