Nem mehet sehová? Dehogynem!

2020.03.27. 06:00

Kattintson, és ingyen bejárhatja a világ 10 legszebb múzeumát

Bár a távoli műcsarnokok kapui bezárultak, az online lehetőségek viszont kinyíltak: fizetni sem kell érte, a sorban állás is elmarad, úgy gyönyörködhetünk kedvünkre bennük.

A statue in jardin des tuileries with a face mask on his face in Paris, France, on March 13, 2020. the day after the President 's intervention on Television about Coronavirus,in Paris, there is no traffic on the usual busy streets, busy places,as place de la Concorde,which was almost empty of cars, of people.Parisians are starting to wear face mask,as the tourists do ,in tourist places, on the streets, in subway, even in their car.some Museum are starting to close as the orsay museum, the louvre museum was quiet as ever. (Photo by Jerome Gilles/NurPhoto)

Forrás: AFP

Fotó: Jerome Gilles

Összegyűjtöttük a legszebb múzeumok weboldalait. A nyitóoldalaikon ugyan leginkább a kényszerű zárról, az elmaradó programokról lehet olvasni, de a néha fáradtságos keresgélést megkönnyítendő,

mindegyiknél megmutatjuk, hová kattintva lehet egyenesen belépni az online látogatásra.

Több mint hatezer év kincsét tárja elő a Getty az Egyesült Államok nyugati partján. Látható a neolitos agyagfiguráktól Van Gogh és Renoir alkotásain át sok páratlan darab.

Lehet kezdeni virtuális túrával, de talán még jobb az ide kattintva elérhető múzeumi nézet, ami a valóságos jelenlét illúzióját nyújtja. Vessünk egy pillantást a szoborparkra és a teraszra is.

Szárnyalóan boltíves mennyezetek, freskók, falfestmények és gazdag kárpitok. A Vatikáni Múzeumban ide kattintva virtuális látogatást tehetünk, 360 fokban látható képekkel, köztük természetesen a Sixtus-kápolnával.

Idegenvezetővel vándorolhatunk a Vatikán többi helyszínén, a Szent Péter bazilikában és a téren.

Guggenheim, Bilbao

Fotó: John Nacion/NurPhoto / AFP

A csupa titán és acél épület a világ egyik legkülönlegesebb művészeti terét rejti. Az interaktív túra itt érhető el.

Az itt látható diplodocustól a dodóig, a növénytantól a pillangókig a Természettudományi Múzeum hatalmas gyűjteménye régi kedvelt célpontja a londoniaknak és a turistáknak.

És most is látható az egyik csemege, Dippy, a dinó, aki bár nemrég turnéra indult, virtuálisan még mindig megjelenik az előcsarnokban az interaktív online útmutatóban.

Rijksmuseum, Amszterdam

Fotó: MAAT / ANP / AFP

A nyolcvan galériás múzeum épülete a klasszikus építészetet egyesíti a modernitással.

Az itt elérhető interaktív túra segíti a felhasználókat, hogy közel kerüljenek Vermeer, Rembrandt és más nagy holland mester minden ecsetvonásához.

Számos helyszínen található a múzeumegyüttes: a fő galéria Gwacheonban, a három fiók Deoksugungban, Szöulban és Cshongdzsuban van.

A virtuális túrákon a világ nagy mesterei, kortárs koreai alkotók és feltörekvő ifjú művészek munkái láthatóak különböző stílusban és műfajokban Joseph Beuystól Warholon át Nam June Paikig.

A Musée d'Orsay Párizs központjában található, a világ egyik legismertebb múzeuma. 138 méter hosszú, ívelt üvegteteje alatt a világ legnagyobb impresszionista és posztimpressionista alkotásai is megtalálhatók.

A virtuális túra bemutatja az épület történetét is, ráadásul innen 360 fokos kilátás nyílik az épület pazar környezetére.

British Museum, London

Fotó: David Cliff/NurPhoto / AFP

A virtuális túra 360 fokos nézete lehetővé teszi a nézőknek, hogy megcsodálják a rosette-i követ, az egyiptomi múmiákat és más ősi látványosságokat.

Izgalmas látvány a múzeum interaktív infografikája, a History Connected amely látványos, kattintható idővonalon helyezi el a történelmet.

A múzeum a XIV.-től a XX. századig tartó, átfogó történelmi gyűjteményét virtuális platformján lehet elérni.

Az 1968-ban épült intézményt kívülről is érdemes megnézni a Google Utcaképben.

A Trafalgar tér négy oroszlánjának hátterében található National Gallery a XIII.-tól a XX. századig tartó időszak festményeinek, akvarelljeinek, rajzainak és más európai műalkotásoknak ad otthont.

Kiállítótermein 360 fokos nézetben tudunk gyalogolni, nézelődni a központi halltól a reneszánsz műalkotásoktól a portrékig, oltárképekig.

Borítóképünkön szobor a párizsi Tuileriák kertjében (Jardin des Tuileries)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!