kétségek

2019.04.20. 21:16

Keservesen lassan frissít az LG

Eddig egyetlen mobiljára érkezett meg az Android 9 Pie.

Nemcsak a Sony szenved már évek óta az okostelefonos piacon, az LG is hosszú ideje küszködik az irrelevánssá válás ellen. Az amerikai Computerworld most rámutatott, hogy a dél-koreai gyártó totális csődöt mondott az okostelefonjai frissítgetése terén, pedig tavaly április közepén pont frissítések elmaradásával kapcsolatos kritikákra válaszul megnyitotta az ezek kiadásával foglalkozó, dedikált divízióját – írja az Origo.

Az LG korabeli tájékoztatása alapján „szignifikáns„ erőforrásokkal ellátott Software Upgrade Center a jelek szerint nem sokkal több egy üres ígéretnél, a divízió elképesztően lassan adja ki a frissítéseket a mobilokhoz. Nyolc hónappal az Android 9 Pie elérhetővé válása után a szoftver csak egyetlen mobiljára érkezett meg, azonban az LG G7 One modell részt vesz az Android One programban, így a Google segítségével gyakorlatilag kötelező volt elég tempósan kiadnia rá a szoftverfrissítést.

Viszont a cég normál szoftverrel szerelt mobiljaira még mindig nincs Android 9 Pie, és nem világos, hogy mikor lesz.

Erősen kérdéses, hogy a Pie valaha megérkezik-e az olcsóbb modellekre, azonban a gyártó elég sok drága mobilt is piacra dobott az elmúlt egy évben, a prémium kategóriában vásárló ügyfelek pedig joggal reménykedhetnek az ennél színvonalasabb terméktámogatásban.

Sajnos nem újdonság a lassú frissítgetés a cégtől: annak idején az LG G6-ra kilenc hónappal a szoftver kiadása után érkezett meg az Android 8.0, míg az előző LG G5 tulajdonosainak 13 hónapot kellett várniuk az Oreóra. A tavaly októberben piacra dobott LG V40 még Android 8.1-gyel került a vevőkhöz, méghozzá azzal az ígérettel, hogy „hamarosan” jön rá az Android 9 Pie, de ez fél év elteltével sem történt meg.

Borítókép: illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!