Karcsú lett

2021.09.28. 09:40

Magyarországra ért a kifizethető árú OPPO A16s mobil

A polírozott alumínium burkolattal rendelkező készülék azoknak lesz vonzó, akiknek fontos a látványos megjelenés, a hosszú akkumulátor idő és a teljesítmény.

Forrás: Shutterstock

Az OPPO júliusban bejelentett OPPO A16s okostelefonja Magyarországon is megvásárolható a szolgáltatók és az üzletek kínálatában is. Az OPPO A16s-tal a márkának már három okostelefonja (OPPO A16s, OPPO Reno5 5G, OPPO Reno5 Z 5G) érhető el a magyar piacon.

Extra könnyű váz, prémium megjelenés

A készülék vastagsága 8,4 mm, súlya pedig csupán 190 g. A könnyű, vékony, rendkívül szigorú gyártási folyamatokkal pontosan illesztett 3D panelekből készülő váz íves kialakítása növeli a tartósságot, az előlap erős és hajlításálló.

A kis méretnek és az igényes, ezüstmetál fényű festékkel permetezett keretnek köszönhetően a készülék

bármilyen elegáns környezetben megállja a helyét.

Magyarországon Pearl Blue (gyöngyház kék) színváltozatban kapható, a készülék IPX4 minősítésű (cseppálló) víz elleni védettséggel rendelkezik.

HD+ Eye Care kijelző

Az OPPO A16s 6,52 hüvelykes szemkímélő LCD folyadékkristályos kijelzővel rendelkezik, amely amellett, hogy kiváló képi megjelenítést biztosít, az automatikus fényerő szabályozásnak köszönhetően hosszú időn keresztül történő használat mellett sem fárasztja a szemet. Az intelligens háttérvilágítás funkció megtanulja, hogy a felhasználó hogyan módosítja manuálisan a fényerőt különböző fényviszonyok között, majd később ennek megfelelően automatikusan szabályozza a beállításokat.

Ultra-Clear Triple kamera rendszer

Az OPPO A16s három hátsó kamerája függőlegesen van elrendezve, ami megkönnyíti a fókuszálást, emellett vizuálisan is karcsúbbá teszi a telefon hátlapját. A hátlapon egy 13 megapixeles fő kamera, egy 2 megapixeles mélység (bokeh) kamera és egy 2 megapixeles makró kamera található. Az elmosódott háttér effektus segítségével igazán látványos portrékat, a makró kamerával pedig közeli tárgyakról is nagy kontrasztú, élénk színű képeket készíthetünk. A pillanat megörökítése után manuálisan is beállíthatjuk a képek telítettségét, fényerejét, a színhőmérsékletet, vagy alkalmazhatunk egyet a gyári szűrők közül (pl. Warm, Mist, Country, Travel, Food, Film, Autumn).

Az OPPO A16s 8 megapixeles előlapi kamerájával szelfiket készíthetünk.

A bőrtónust és az arcszínt tovább optimalizálhatjuk az automatikus AI Beautification algoritmus segítségével,

amely csoportos szelfik készítésekor is alkalmazható mind az előlapi, mind pedig hátlapi kamerával készült képek esetében is.

Nagy kapacitású és hosszú élettartamú akkumulátor

Az OPPO A16s 5000mAh-os akkumulátorával akár 34 óra hívási idő vagy 21,02 óra Youtube videó lejátszás is elérhető, ami elegendő az intenzív használathoz ingázás, vagy hosszabb utazások alkalmával is. A nagy teljesítmény mellet az optimális energiafelhasználást számos intelligens funkció támogatja. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje 5% vagy alacsonyabb, a szuper energiatakarékos Super Power Saving Mode móddal még akár 1,84 óra beszélgetési idő érhető el.

A Super Nighttime Standby funkció hatékonyan képes csökkenteni az akkumulátor éjszakai fogyasztását: ilyenkor a készüléknek a normál energiaigény csupán 1,21%-ára van szüksége a működéshez. Az Optimized Overnight Charging funkció a felhasználó alvási szokásait figyelembe véve az éjszaka folyamán 80%-ra tölti az akkumulátort, majd a felhasználó ébredése előtt éri csak el újra a 100%-os töltöttségi szintet.

Intelligens biztonsági megoldások

A készülékben beépített hőmérséklet-érzékelő figyeli a telefon hátlapjának hőmérsékletét

töltés közben, és csökkenti a töltési áramot, ha a hőmérséklet túl magas.

USB-C típusú csatlakozót kapott a korábbi generációkban használt Micro-USB csatlakozó helyett. Vízzel vagy más folyadékkal való érintkezés esetén a készülék automatikus lekapcsolja az áramellátását, megakadályozva ezzel rövidzárlat okozta károsodásokat.

A telefon nyolcmagos MediaTek Helio G35 (MT6765G) processzorral rendelkezik, tárkapacitása 4 GB + 64 GB, s a készülék memóriája bővítő kártyával, akár 256 GB-ig növelhető. A Dual Channel Acceleration támogatás lehetővé teszi, hogy a készülék megszakítás nélkül váltson a mobilhálózat és a Wi-Fi között.

Automatikus karbantartó algoritmusa alvás közben eltávolítja a telefonról a felesleges fájlokat, így másnap a telefon zavartalanul működik.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!