Egy sebességgel feljebb

2020.08.31. 10:32

Már 23 településen kínál gigabites 5G-t a Telekom

Augusztus végére újabb mérföldkőhöz ért a Magyar Telekom kereskedelmi 5G szolgáltatása.

Forrás: Shutterstock

Több tucatnyi új állomás bekapcsolásával már 23 településen érhető el a gigabites kínált letöltési sebességet biztosító szolgáltatás.

Az 5G szolgáltatás kínált maximális letöltési sebessége 1 Gbps,

ennek elérése függ a megfelelő képességű, az adott technológiát támogató készülék meglététől; attól, hogy az adott ponton támogatja-e a hálózat azt a sebességet, valamint a rádiós- és forgalmi körülményektől.

A Telekom hálózatán a gigabites 5G szolgáltatás Budapest, Budaörs, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét, Szeged és Szombathely bizonyos részein, emellett a balatoni régió 16 településén – Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Balatonberényben, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn, Balatonszabadi-Sóstón, Fonyódon, Gyenesdiáson, Balatonfenyvesen, Keszthelyen, Vonyarcvashegyen, Zamárdiban és Hévízen – részlegesen érhető el.

A Telekom gigabites 5G hálózata

Igénybevételéhez az 5G hálózati lefedettség mellett 5G-képes készülékre és megfelelő mobiladatcsomagra van szükség.

A Telekom az 5G szolgáltatást jelenleg díjmentesen, promóciós jelleggel biztosítja egyes szolgáltatások megléte mellett.

A cég folyamatosan bővíti kínálatát 5G-képes eszközökkel: elérhető a Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Plus 5G, Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G, Huawei Mate 20x 5G, Huawei P40 Pro 5G, LG V50 Thinq 5G, illetve előrendelhető a Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G és a Samsung Galaxy TAB S7+ 5G.

A korábbi technológiáknál jóval nagyobb adatátviteli sebességet, alacsony késleltetést, és rengeteg hálózati eszköz csatlakozását lehetővé tevő 5G technológia számos új lehetőséget nyit majd az ipari és lakossági felhasználásban. A Telekom tervei szerint az év végére tovább növeli az 5G területi lefedettséget, hogy minél több ügyfele számára elérhetővé váljon a mobiltechnológia legújabb generációja.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!