Látszik a számokon

2019.12.09. 12:10

Mi valósult meg leginkább Steve Jobs zsenialitásából?

Mikor az Apple legendás társalapítója és hosszú ideig vezérigazgatója, Jobs 2007-ben bemutatta az első iPhone-t, három, általa „forradalminak” nevezett változást ígért.

Apple chief executive Steve Jobs introduces the iPhone 4 during the keynote address at the Apple Worldwide Developers Conference in San Francisco on June 7, 2010. Jobs showed off the next-generation iPhone that features the ability to shoot and edit high-definition quality video and a crisp higher-resolution screen.

Forrás: AFP

Fotó: Ryan Anson

A készülékkel a nagyközönségnek többérintős, telefonálni képes iPod touch-ot, tökéletesen új mobiltelefont és valódi áttörést ígért az internetes kommunikációban.

Tapasztaljuk, legfőképpen a harmadik tétel vált meghatározóvá az eltelt idő alatt.

Az okostelefonok (persze nem csak az Apple kütyüje, hanem a késve belépő Android készülékek is) egyre sokoldalúbb, mindentudó társaink lettek, amikre átterelődött szinte az összes kommunikációnk a levelezéstől a játékig, a fotózástól a filmnézésig. Egyre több embernek nincs is immáron számítógépe, laptopja, mert a munkától a szórakozásig minden igényét kielégíti a mobilja.

Infographic: The Mobile Takeover Continues | Statista

Egy, a közelmúltban kiadott Comscore jelentés szerint az amerikaiak digitálisan felhasznált idejük döntő többségét – 70 százalékát – okostelefonokon töltik. A grafikonon 2017 júniusi megoszlását kék, az idén júniusit fekete színnel jelölte a Statista: az asztali számítógépek használata egyre csökken, ami tükröződik az egyre gyengébb PC-eladások számaiban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!