Tippek-trükkök

2019.01.09. 06:00

Ne dobjuk ki a régi mobilt, például erre jó lesz

Ha megrepedt az Android okostelefon kijelzője, sőt, netán már telefonálni sem lehet vele, még mindig hasznos lehet.

Kép: Shutterstock

Meglehet, olyan alacsony összegért számítanák be új mobil vásárlásakor, hogy inkább érdemes póttelefonnak megtartani. De nem csak annak jó: hasznos lehet még a háztartásban.

Lehet mondjuk, univerzális távirányító

Ismertebbek a csupán egy, az adott készülékhez gyártottak, de kaphatók még az univerzális távirányítók, amiket meg lehet tanítani több készülék egyidejű kezelésére. Ilyen kontrollerré tehetjük szoftveresen a használt okostelefont.

Egy régi Android felruházható tévé, légkondicionáló, kábeltévé box irányításának képességével.

Csak töltsük le és telepítsük rá a Google Play áruházból például a SURE – Smart Universal Remote Control alkalmazást. Ha nem lenne a program kompatibilis a telefonunkkal, akkor is tele az áruház további ingyenes appokkal.

Jól jöhet, mint biztonsági kamera

Távolból figyelhetjük meg a lakás kiválasztott részét a mobil segítségével: egy igazi barátot, szomszédot nem pótolhat, viszont mindig jelen van.

Telepítsük például a többek között mozgásérzékelővel is ellátott IP Webcam applikációt. Még az ingyenes változatot sem terhelik reklámok, csak a tasker integráció hiányzik belőle, s a felvételekre illeszt egy vízjelet.

Itt nézhetünk körül további biztonsági kamerás szoftverek után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!