Így megy ez

2021.02.17. 15:20

Nem gondolnánk, melyik országban adják el a legtöbb elektromos autót

Hihetnénk, hogy nyilván az USA-ban. De sem arányaiban, sem mennyiségében nem Amerika vezet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Tesla csillaga egyértelműen emelkedőben van, s több országban számos autógyártó fordult az elektromos autógyártás felé. És bár még mindig világszerte csak az eladott autók 1 százalékát adják az elektromos autók, ma már kevesen kételkednek abban, hogy az autózás jövője ebben az irányban keresendő.

Meglepő, hogy a teljes autóeladás számait nézve Norvégiában adják el a legtöbb elektromos autót, de egyetlen ország sem közelíti meg az értékesített darabszámban Kínát.

A Kínai Autógyártók Szövetsége (CAAM) szerint 1, illetve 0,25 millió akkumulátoros elektromos járművet és a plug-in hibridet adtak el az országban 2020-ban.

A talán kevésbé ismert plug-in hibridek olyan modellek, amelyek külső áramforrásról is tölthetőek, s alapvető meghajtásuk továbbra is a belsőégésű motorjuk maradt.

Kína tehát jócskán előzi Németországot (395 000), az Egyesült Államok pedig a dobogó harmadik helyezettje.

Míg tavaly több európai piacon három számjegyű növekedést mutattak ki, az Egyesült Államok e tekintetben lassabban illeszkedik a trendhez.

Infographic: Who Leads the Charge Towards Electric Mobility? | Statista

Borítóképünkön a Tesla 3-as

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!