Bárki kipróbálhatja

2020.01.23. 06:45

Húsz évig minden nap lőtt magáról szelfit egy férfi (videó)

Hiú emberek kedvenc időtöltését filmkészítésre használta egy férfi. Vírusvideó lett belőle.

Forrás: Youtube

Fotó: Noah Kalina

Melankolikus pillanatokban papíralapú és digitális albumokból, videókból kirakhatjuk a képet magunkról, amit évtizedek alakítottak rajtunk.

Egy fotós, Noah Kalina egészen másként rögzítette az idő múlását: 2000. január óta minden egyes napon ugyanabból a szögből és távolságból készített magáról egy képet. Időben hozzálátott, mert önfotót ugyan már a fényképezés kezdetétől készítenek, de a mai értelemben vett szelfizés 2010 körül terjedt el, s csak 2013-ban lett az Év szava.

Kalina öregedése kilenc percben

Kalina tehát kezdetben nem tudott mobillal dolgozni, hanem mindenféle elforgatható keresős kamerát használt. A húsz esztendő alatt eltelt 7305 napból mindössze 27-et hagyott fotózás nélkül, s 2003 augusztusából odaveszett pár képe, mikor tönkrement egy merevlemeze.

Most látta elérkezettnek az időt, hogy húsz év felvételéből egyetlen, gyorsított, kilenc perc alatt megnézhető time-lapse videót készítsen:

Bárki készíthet így vírusvideót

Persze ilyen türelmesnek, és előrelátónak kell lenni hozzá. Szoftver van hozzá, a 1 Second Everyday: Video Diary ingyenesen letölthető Apple és Android okostelefonra.

Csak húsz évet kell várni az izgalmas időutazásra, vagy – ha úgy adódik – egy jövőbeni vírusvideóra.

Borítóképünkön Noah Kalina három időpillanata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!