Nem kellett sokáig várni rá

2019.03.13. 06:44

Simán át lehet verni a Samsung csúcsmobil arcfelismerőjét

Időben szólunk a biztonságmániásoknak: az új Samsung Galaxy S10-est is könnyedén be lehet csapni.

Fotó: Shutterstock

Nyilván délibábot kerget, aki reméli, létezik tökéletes védelem a digitális világban. A gyártók azonban – örömünkre – egyre finomítják az eljárásaikat, hogy legalább a hétköznapi kihívások ellen biztosítsák a felhasználók személyes adatait.

Csak egy videó kell és más semmi

A koreai óriásvállalat a Galaxy S10-eseken az eddigieknél fejlettebb arcfelismerési megoldásokat alkalmaz, holmi fotó bemutatásával már nem lehet átverni a készülékeket.

Ellenben egy, mondjuk az internetről letölthető, de legalábbis könnyen beszerezhető videóval azonban már meg lehet téveszteni: azt fogja hinni, a tulajdonost „látja”.

Mint az Unbox Therapy videójából kiderül, elég egy másik mobil mozgóképét mutatni, a csúcstechnika simán beveszi a trükköt, s nyitja a képernyőzárat.

A jó öreg ujjlenyomatos védelem az igazi

Aki érzékeny információkat tárol a mobilján – s ki nem? – annak továbbra is célszerű az ujjlenyomatos védelmet aktiválnia.

Ráadásul az elegánsan a kijelzőbe „süllyesztett” ujjlenyomat-olvasó ultrahangos szenzoraival a barázdák mélységét is érzékeli, s így gyorsan, de nagy biztonsággal dolgozik.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!