Káros jóhiszeműség

2021.08.05. 14:24

Több száz magyar ember pénzét szedték el internetes csalók

Mobilházeladás ürügyén több száz embertől csalt ki százezreket az a három gyanúsított, akit Budapesten fogtak el a rendőrök.

Forrás: Shutterstock

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia közölte, a feltételezett elkövetők 2020 óta az országban több száz gyanútlan érdeklődőt tévesztettek meg online vásárlás során: mobilházakat hirdettek, majd azok kiszállítása előtt

előleget kértek vételi szándékuk biztosítékaként; a sértettek jóhiszeműen elutalták a pénzt.

Akadt, aki 100 ezer forintot, de olyan is, aki csaknem egymillió forintot fizetett ki a csalóknak, a kívánt termék azonban nem jutott el a megrendelőkhöz, majd a megadott telefonszámon elérhetetlenek voltak a szélhámosok.

A rendőrök kedden este Budapesten fogták el a triót. A feltételezett elkövetőket előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbevételük mellett – üzletszerű csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatásukat – tudatta a százados.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!