Bringások, utazók!

2019.07.17. 16:05

Valós idejű kerékpáros infók mostantól a Google Térképen

Mától Budapesten és a világ 24 másik városában nemcsak az látható, hogy hol találhatók közösségi kerékpárgyűjtő állomások, de az is, hány szabad kétkerekű érhető el éppen az adott ponton.

A kerékpáros közösségi közlekedés szerte a világon, így Budapesten is virágzik. Becslések szerint 1600 kerékpármegosztó rendszer működik

a világ városaiban több mint 18 millió biciklivel,

így mára a közösségi kerékpározás teljesen hétköznapi vált. Ez nem véletlen: kényelmes, egyszerű és környezetbarát módja a közlekedésnek.

Akár egy új városba látogatunk, vagy a napi munkába jutást tervezzük, a Google Térkép valós idejű információi megkönnyítik a döntést a különböző közlekedési eszközök között.

A Térkép mostantól azt is megmutatja, hogy hol található közösségi kerékpárgyűjtő pont a közelünkben, valamint

valós időben láthatjuk, hány bringa, illetve szabad hely van

éppen az adott állomáson.

A tavaly New Yorkban tesztelt funkciót a Google és az Ito World közötti együttműködés teszi lehetővé, amelynek köszönhetően a nemzetközi közösségi bringarendszerekkel kapcsolatos adatok közvetlenül töltődnek fel a Google Térképre.

A Térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!