Ilyen tényleg nem volt

2019.09.25. 12:38

Valószerűtlen: körbeér az új Xiaomi mobil kijelzője

A kínai gyártó egyre növeli a képernyő hasznos arányait: az új Mi Mix Alpha egészen meglepően néz ki.

Forrás: Shutterstock

 

A gyártó MI Mix sorozata mindig tolta kijjebb és kijjebb a határokat: tavaly elsőként hökkentette meg a felhasználókat egy noch nélküli mobillal, aminek a készülékházból csúszik elő a kamerája.

Azóta a megoldást sokan követték (másolták): kérdés, milyen hamar teszik ezt a mostani Mi Mix Alpha modellel.

Ennek ugyanis

180 százalékos a kijelzőaránya,

magyarul a kijelző vízesésszerűen, azaz minden megszakítás nélkül átfolyik az oldalán a hátlapra, s csak egy keskeny sziget szakítja meg a hátulján, hogy helyet adjon a kameraegységnek.

 

Az extrémitás nem ér itt véget: nincsenek hagyományos gombok, a virtuális hangerőgombok nyomásra érzékenyek a mobil oldalán (ilyen versenyző azért már van), az állapotjelzések pedig szintén az oldalán tűnnek elő. Kissé öncélú, de látványos mutatvány.

Mellesleg megapixel-bajnok

A kamera 108 (nem elírás!) megapixeles lézer autofókuszos, OIS, Samsung termék, ami 27 (szintén nem elírás) megapixel méretű képeket lő.

Szelfi kamerára ellenben nyilván nincs szükség egy olyan kütyünél, aminek hátul is van képernyője hozzá.

A Mi Mix Alpha természetesen 5G-s. Ezek után az már csak természetes, hogy a motorháztető alatt Snapdragon 855+ dohog 12GB RAM, s 512GB tárhely társaságában.

Ezzel a technikai bravúrral persze messze ki is lép a Xiaomi az „olcsó, de ahhoz képest jó kínai” kategóriából: a fáma átszámítva 850 ezer forint körüli árról szól.

Borítóképünk illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!