Figyelmeztet a Nemzeti Közművek

2020.10.01. 15:09

Vigyázat, átverés! Az NKM nevével élnek vissza csaló levelekben

Megint hamis számlákkal, adathalász e-mailekkel csapják be az internethasználókat a Nemzeti Közművek (NKM) nevében.

Forrás: Shutterstock

Újabb trükkökkel élnek vissza az NKM nevével az adathalász csalók. Az elmúlt napokban a csalók az NKM online ügyfélszolgálata nevében, számla elkészülésére hivatkozva hamis e-mailekkel bombázzák a felhasználókat.

A Nemzeti Közművek (NKM) közleményében kiemeli:

az ügyfelek banki adataira pályázó csalók meghamisított e-mail címekről küldik ki a számlára vonatkozó leveleket.

Fontos tudni, hogy az NKM hivatalos online ügyfélszolgálati rendszerei az [email protected] valamint a [email protected] címekről küldik ki a hivatalos értesítéseket. Az ügyfeleknek minden esetben erről a két e-mail címről érkezik a hivatalos, hiteles tájékoztatás, amennyiben új földgáz- vagy áramszámlájuk készül.

Az NKM online ügyfélszolgálati honlapján

soha nem kérik ügyfeleiktől, hogy adják meg a bankkártyás fizetéshez szükséges adataikat.

Azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történő átirányítást követően kell csak megadniuk – hívja fel a figyelmet az NKM, s egyúttal közölte:

elhatárolódnak minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködnek a rendőrséggel és más hatóságokkal.

Azt kérik, hogy az ügyfelek bármilyen, NKM-el kapcsolatos visszaélés-gyanús megkeresést az [email protected] email címen vagy az ügyfélszolgálat +36 1/20/30/70 474 9999-es telefonszámán jelezzék.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!