CES 2021

2021.01.13. 12:30

Virtuális kiállításon mutatta be fejlesztéseit a Samsung

A nagyvállalat az intelligens megoldásokra és a mesterséges intelligencia használatára tette a hangsúlyt.

Forrás: Samsung

A felhasználók az elmúlt évben több időt töltöttek az otthonaikban, és olyan technológiákat kezdtek használni, amelyekre valóban szükségük volt. Ez alatt az idő alatt sokan felismerték, hogyan tehetik a csatlakoztatott megoldások könnyebbé az életüket.

A televíziók például a szórakozás, és néha az edzések első számú központjai lettek. Az okostelefonok elengedhetetlen eszközökké váltak.

A CES-en most bemutatott Samsung-fejlesztések között megtalálhatók:

• 110 colos MICRO LED: Az új kijelző szervetlen LED-ekből készül, keskeny és közel kávamentes Infinity Screen képernyő kialakítással, amely szinte tökéletesen belesimul a környezetébe. A lenyűgöző képminőségnek köszönhetően a felhasználók szinte belemerülhetnek a lenyűgöző tartalmakba A 4Vue (Quad View) funkcióval kényelmesen nézhető akár négy tartalomforrás is egyidejűleg, így akár egyszerre nyomon követhető több rájátszás meccs eredménye, vagy játék közben streamelhetők a különböző segítséget nyújtó videók.

Fotó: Samsung

• Lifestyle TV kínálat: A Samsung újgenerációs Lifestyle TV sorozatában megtalálhatók a The Serif és a The Frame modellek legújabb változatai.

Samsung Health Smart Trainer a vállalat 2021-es tévéin: A Samsung Health könnyedén alakítja át az otthoni teret személyes edzőteremmé, az új Smart Trainer funkció pedig valós időben követi és elemzi a testtartást, akárcsak egy valódi személyi edző. Az edzés alatt és után az intelligens edző visszajelzést ad, segít számolni az ismétléseket és megbecsülni az elégetett kalóriákat.

A Bixby-kompatibilis hangvezérlésen keresztül elérhető videó- és interaktív edzésekkel a Samsung Health Smart Trainer könnyedén személyre szabja az otthoni testmozgást.

A Samsung világszerte hét MI kutatóközpontjában foglalkozik a az MI és a robotika kutatásával, fejlesztésével.

A mesterséges intelligencia integrációján van a sor, legyen szó a mosógépek víz- és mosószerhasználatának optimalizálásáról, vagy a HD tartalmakat 8K felbontásra felskálázó tévékről.

A Samsung legfontosabb fejlesztései a robotika területén:

Samsung Bot Care: A Samsung legújabb robotikai fejlesztése, a Samsung Bot Care mesterséges intelligencia segítségével ismeri fel a felhasználók viselkedését és reagál arra. A robot képes lehet arra, hogy asszisztensként működjön, segítsen hétköznapi feladatok elvégzésében és akár társaságot is biztosítson a felhasználók számára. A Bot Care megtanulja a napirendet és a szokásokat, majd ezek alapján emlékeztetőket küld, hogy a felhasználók naprakészek maradhassanak.

Samsung

Samsung Bot Handy: A fejlesztés alatt álló Samsung Bot Handy a fejlett mesterséges intelligencia alkalmazásának köszönhetően képes felismerni és felvenni a különböző méretű, formájú és súlyú tárgyakat, és segíteni a ház körüli munkában. A Samsung Bot Handy képes lesz megkülönböztetni a különféle tárgyak anyagösszetételét, így megfelelő erőkifejtést alkalmaz az egyes háztartási cikkek és tárgyak megfogásához és mozgatásához. Mint egy megbízható partner, segít az olyan házimunkákban, mint a rendetlen helyiségek takarítása, vagy étkezés után a tányérok szétválogatása.

A vállalat továbbfejleszti a Samsung Bot Retail robotot, amely kiskereskedelmi környezetben segíti a vásárlók eligazodását, valamint a GEMS-et, amely a Samsung egészségközpontú exoskeletonja, mobilitási segédeszköze. Ezek az újítások lehetővé teszik a robotok és a roboteszközök együttélését az emberekkel, alkalmazkodva a különféle életstílusokhoz és környezeti sajátosságokhoz.

Technológia a minőségi jövőért

A Samsung a CES 2021 kiállításon bemutatta a márka vízióját arról, hogyan járulhat hozzá a technológia a fejlődéshez és segítheti egy pozitív jövőkép kialakítását. A Samsung nem egyetlen, mindent átfogó megoldásra épít, hiszen a fenntartható jövő széleskörű beruházásokkal és cselekvéssel érhető el. A vállalat három kulcsfontosságú területre összpontosít, amelyeknek a legnagyobb előnye származhat a technológiai innovációból, ezek a fenntarthatóság, az oktatás és a hozzáférhetőség.

Borítóképünkön

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!