top 100

2020.12.22. 00:00

Jövőre bővíti termékpalettáját az Agrokémia Sellye Zrt.

A több mint 70 embert foglalkoztató Agrokémia Sellye Zrt. fő profilja a növényvédő szerek bérmunka formájában történő gyártása, emellett ugyanakkor kiemelt szerepet kap a termékpaletta bővítés is. Közel egy év munkájának eredményeként a jövő év elején kerül forgalomba a százszázalékosan hazai HiGéniusz® kéz- és felületfertőtlenítő termékcsalád.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: SlavaU

A sellyei telephelyű Agrokémia Sellye Zrt.-t a változó gazdasági környezettel lépést tartva a folyamatos fejlődés, valamint infrastruktúra, létszám- és gyártáskapacitás bővítés jellemzi. Az 56 évvel ezelőtt ipari szövetkezeti formában megalakult cég 1992-től zártkörű részvénytársaság formájában működik, mára a térség egyik legnagyobb adófizetőjévé vált. Az elmúlt években számos nyertes pályázati projektet valósítottak meg, az elnyert forrásokból a vállalat különböző szegmenseit tudták fejleszteni. A folyamat ebben az évben sem állt meg, a GINOP-1.2.8 keretében elnyert forrásból hamarosan gépek, eszközök beszerzésére kerül sor. Két címkéző gépet, egy targoncát, vészeseti aggregátort, szünetmentes tápegységet és laboratóriumi mérőműszereket vásárolnak, melyek egyrészt a hatékonyabb munkavégzést segítik, másrészt az üzembiztonság és minőségbiztosítás szempontjából elengedhetetlenek.

A vállalat által bérmunkában előállított növényvédő szerek jelentős részét külföldön értékesítik, de a magyar piacon is jelen vannak, sőt a termékfejlesztő gárda erősítésével a hazai portfólió fejlesztése is kiemelt szerepet kap. Ennek részeként prémium minőségű ablakmosó folyadékkal és fagyállóval, valamint kéz- és felületfertőtlenítő készítményekkel bővítik a termékpalettájukat.

– A legújabb termékcsalád, a HiGéniusz® nevet viselő kéz- és felületfertőtlenítők piaci bevezetése januárban kezdődik. A kézfertőtlenítők és a felületfertőtlenítők többféle – többek között eper, citrom, zöld tea, borsmenta, trópusi – illattal készülnek, gél és folyékony formában, továbbá többféle kiszerelésben, kezdve a zsebben elférő 50 ml-es flakontól az 1 literes utántöltőig, pumpás és cseppentős kupakkal, illetve igény szerinti egyéb csomagolási egységben is. A piacon elérhető legtöbb fertőtlenítőszerrel ellentétben a HiGéniusz® termék portfólió magyar szakemberek fejlesztésével, magyarországi gyártással és kiszereléssel, illetve nem utolsósorban, jelentős részben a hazai beszállítók alapanyagaiból készül. Nem véletlen, hogy a közeljövőben tervezzük a Kiváló és Hazai Termék védjegy elindítását is. A vállalat folyamatosan erősödő, komoly szakmai háttérrel, laboratóriummal, minőségbiztosítási rendszerrel rendelkező fejlesztő és innovációs csapatát dicséri a kiváló minőségű termék és a márkanév – mondta dr. Bokotey Sándor, az Agrokémia Sellye Zrt. vezérigazgatója.

A cég több mint fél évszázados töretlen fejlődése annak köszönhető, hogy a vállalat a megrendelői igényeknek megfelelően gyorsan tud átállni egyik termék gyártásáról a másikra. A folyamatos fejlesztések mellett a cégvezetés fontosnak tartja munkavállalóinak megbecsülését és szakmai színvonaluk fejlődését is, ennek érdekében évente számos szakmai és idegennyelvi képzésre biztosít lehetőséget, illetve számos közös programot szervez a dolgozói számára.

Dr. Bokotey Sándor elmondta, többek között a management által bevezetett intézkedések, valamint munkavállalók felelősségteljes hozzáállásának eredményeként a céget minimálisan érintette a pandémia hatása, így a dolgozók sem a munkaidejüket, sem a bérüket tekintve nem érezték a világjárvány okozta gazdaságra gyakorolt negatív hatását.

Elérhetőség:

Agrokémia Sellye Zrt.

7960 Sellye, Sósvertikei út, Pf. 5.

Tel: +36-73/480-020

Fax: +36-73/480-818

web: agrosellye.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!