Túrára fel!

2022.01.31. 18:28

Lendületben vannak a pécsi természetjárók

A koronavírus-járvány miatti bezárások újabb lendületet adtak a természetjárásnak.

Zs. J.

A Mecsek minden évszakban ad látnivalót

Fotó: L.P.

Újra felfedeztük, milyen jó a természetben kirándulni, a túra alatt felfrissülni, kipihenni fáradalmainkat, felfedezni a Mecsek kincseit. Az erdő rejtelmeinek felfedezésében segíthetnek a Mecsek Egyesület által meghirdetett túrák. 

 

Az egyesület 1891-ben alakult Vaszary Gyula, Pécs városi rendőrkapitány hathatós segítségével, aki fontosnak tartotta, hogy a helyiek megismerjék az erdő rejtett szépségeit. Az egyesületet 1948-ben feloszlatták, majd a rendszerváltás után Bachmann Zoltán és Kovács Szabó János újjáélesztette. 

 

A Mecsek Egyesület idén számos olyan túrát indít, amely a környéket mutatja be (többek között a Kis-kő hegy elfeledett kincseit, ciszterci vonatkozásokat, elfeledett kutakat, forrásokat), de minden évszakban tartanak természetjárást, amely során a fotósok örökíthetik meg a tavasz, nyár, ősz, tél csodáit. Idén számos előadásra is sor kerül a Mecsekerdő Zrt. Rét utcai épületében, ahol szó lesz a madárvédelemről, a Kék túra útvonalról, és a növények kommunikációjáról az erdőben. 

 

A Mecsek Egyesület részletes éves programja az egyesület honlapján (mecsekegyesulet.hu), illetve Facebook oldalán érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!