kosárlabda

2021.05.05. 09:10

Nehéz mérkőzés lesz, de csak a győzelem megfelelő a Pécsnek

Javíthat az Oroszlány elleni vereséget követően ma 18.00-tól a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. playoutjának 8. fordulójában. A Jászberény érkezik a Lauber Dezső Sportcsarnokba, ahol ismét szurkolók előtt játszhatnak Demeter Attiláék.

Kvanduk Bence

Döcög a PVSK szekere az elmúlt időben. Ha sikerül is egy egy győzelmet begyűjtenie, a következő találkozón szinte rendre leblokkol. Ma viszont már ott lehetnek a szurkolók is a csapat mellett, akik átsegíthetik a holtpontokon, a nehéz helyzeteken a játékosokat.

– Erre a pillanatra vártunk már elég régóta, hogy végre nézők előtt játszhassunk. Kíváncsi vagyok, mennyien jönnek el. Bizakodóan várjuk, hogy nagyon sokan ott legyenek, és tudjanak adni egy kis plusz energiát a hátralévő meccsekre. Szeretnénk az összes hátralévő meccsünket megnyerni. Reméljük, az ő segítségükkel egy szép győzelmet tudunk aratni most – jelentette ki Demeter Attila.

Bár a Jászberény abszolút utolsó az idényben, a múlt hónap végén az Oroszlányt és a Kaposvárt is legyőzte egymás után. Ettől a két csapattól pedig a Pécs vereséget szenvedett nemrég. Ebből is látszik, hiába nyerte fölényesen az alapszakasz során mindkét, illetve a playoutban az első összecsapást is a Panthers, nem becsülheti le mostani ellenfelét, ha a győzelemben bizakodik.

– Most nagyon jó formában van a Jászberény. Mióta a légiósaikat kicserélték és ezzel a maggal játszanak, azóta nagyon veszélyes csapat. Nem lesz könnyű mérkőzés, de csak a győzelem elfogadható – adta ki a vezényszót a kosárlabdázó.

Legutóbb egyébként 98-72-re nyert a Pécs az akkor nyolc főt rotáló Jászberény ellen. Funderburk, Budimir, Krivacsevics és Lewis is kimagaslót nyújtott, s Demeter is háromból három közeli mezőnykísérletet értékesített, csak egyetlen hárompontosát hibázta el.

A klub felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a védettségi igazolvány mellett kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése a mérkőzés teljes időtartama alatt. Kérik a 1,5 méteres távolságtartást is a sorban állás alatt és a nézőtéren is, ami alól az egy háztartásban élők kivételt képeznek. A 18 évnél fiatalabbak kizárólag szülő vagy gondviselő kíséretével nézhetik meg a helyszínen a mérkőzést. Belépés csak a sportcsarnok délnyugati bejáratánál lehetséges, a kapuk 17.00-kor nyílnak. Továbbra is mérnek majd testhőt, s akinek 37,5 Celsiusnál magasabb, az nem léphet be a sportcsarnokba. A kézfertőtlenítés kötelező.

A mai program: PVSK-Veolia–Jászberény, Oroszlány–Zalaegerszeg (mindkettő 18.00).

A playout állása: 1. Kecskemét 18 győzelem/17 vereség, 2. Kaposvár 14/20, 3. PVSK-Veolia 13/19, 4. Oroszlány 13/20, 5. Zalaegerszeg 10/23, 6. Jászberény 4/29.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!