Tényleg teljes átalakulás jön

2022.06.29. 16:48

Hosszú hallgatás után megszólalt a PMFC, Weitner Ádám az edző

A PMFC többségi tulajdonosa, György Tamás értékelte az elmúlt szezonokat, és végre arról is hivatalosan információt adott a szurkolóknak, milyen változások történtek a klub vezetésében a nyáron.

Kvanduk Bence

A PMFC honlapján György Tamás, többségi tulajdonos értékelte a PMFC közelmúltját, az előző szezonját, és jelenét, valamint megerősítették Weitner Ádám érkezését. Ezt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük: 

„Három évvel ezelőtt kezdtük meg szerepvállalásunkat a pécsi labdarúgásban, az első évünkben szponzorként, majd a második évtől többségi tulajdonosként. Érkezésünkkor a pécsi labdarúgás romokban hevert, minden szempontból. A helyzet felmérése után meghatároztuk a klub jövőképét, rövid, közép és hosszútávú céljait. Ezen célok elérése érdekében a fokozatos építkezés elve mellett biztosítjuk a klub anyagi stabilitását, az infrastruktúra folyamatos fejlesztését, a szükséges szakmai hátteret, és nem utolsó sorban a működtetéshez elengedhetetlen operatív szervezetet. Azt gondoljuk, hogy minden területen szépen haladunk, de vannak pontok, időszakok, ahol következtetéseket kell levonni és döntéseket hozni. Kicsit mélyebben:

Anyagi stabilitást tekintve, ígéretünkhöz híven a múltban és a jövőben is biztosítjuk a célokhoz szükséges és megfelelő forrásokat. Az infrastruktúra kérdéskörében nagy előrelépés volt, hogy használatba vettük az id. Dárdai Pál Edzőközpontot, és továbbra is azon dolgozunk, hogy közép-hosszú távon megépüljön a Pécs városához méltó labdarúgó stadion.

A szakmai oldal talán mindig a legnehezebb. Az gondoljuk, hogy ezen a téren nagy fejlődésre van szüksége a teljes magyar, így a pécsi labdarúgásnak is, de már vannak biztató jelek. Hosszú távon gondolkodunk, de sok esetben a rövidtávú eredmények feledtetik a valódi céljainkat ezt pro és kontra is elmondhatjuk. Ez sok esetben zavart okozhat a rendszerben. Ha csak a felnőtt csapat eredményeit nézzük az első 3 évünkkel elégedettek lehetünk. Az első két év, a feljutás az NB III-ból és az első éves NB II-es idényünk kimagasló volt és véleményünk szerint az elmúlt szezon hozta a realitást, ezt persze szurkolói szemmel nehéz megemészteni. A pécsi szurkolók ki vannak éhezve a minőségi focira, kimagaslóan támogatják a csapatot és feltétlen szükséges a szerepük a következőkben is. Ezért is fontos számunkra, hogy ki tudjuk Őket szolgálni.

Szervezeti oldalon is sokat fejlődtünk, jók a lehetőségeink, hogy megfelelő szakembereket alkalmazzunk, de itt is le kellett vonnunk a következtetéseket és egyfajta megújulás mellett döntöttünk, mind szakmai, mind operatív irányítási oldalon.

Lényegi változás lesz az életünkben, hogy a PMFC NKft. ügyvezetői pozíciójából közös megegyezéssel távozik Kránicz Ákos és a helyét Győri János veszi át a jövőben. Ákosnak köszönjük szépen az elmúlt időszakban a pécsi labdarúgásért tett erőfeszítéseit és sok sikert kívánunk Neki a továbbiakban. A többségi tulajdonosi képviseletet az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is Csúri Csaba látja el. Szakmai oldalt nézve nem folytatjuk a közös munkát Kulcsár Árpád sportigazgatóval, akinek szintén köszönjük az elmúlt évek munkáját és sok sikert kívánunk neki a jövőben.

Vezetőedzői poszton elmondható, hogy Vas László 2022.06.30-án lejáró szerződését nem hosszabbítottuk meg, melyről már korábban adtunk tájékoztatást. 2022.07.01-től a PMFC új vezetőedzője hivatalosan is a pécsi születésű Weitner Ádám lesz, akinek sok sikert kívánunk a munkához.

A felkészüléshez és a következő szezonhoz sok sikert és jó egészséget kívánok Mindannyiónknak!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!