A lesszabály is terítéken volt

2022.08.09. 17:00

Nyári frissítő kurzuson vettek részt a sporik

H. L.

Forrás: BMI

A baranyai megyeszékhelyen, a Hotel Corsóban tartották a labdarúgó játékvezetők elméleti tesztjét, aminek a hivatalos elnevezése nyári frissítő kurzus. Csaknem százan vettek részt rajta a bajnoki felkészülés jegyében az eseményen. 

A szakmai nap keretében bemutatták az új focibírókat, s elismerésben részesültek a jubilánsok is, Meizer Görgy például 55 éves működésének elismeréseként emlékplakettben részesült. Átadták az év játékvezetői díját, amelyet idén Szabó Dániel kapott meg. Ezt követően Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága (BMI) igazgatója a közelgő bajnokságról osztott meg információkat a sípmesterekkel.

A résztvevők előadást hallgattak meg a részben pontosított lesszabályról az idényre készülve, majd dr. Palanovics Norbert, Magyarország tokiói nagykövete személyes jelenlétével számolt be a magyar-japán sportdiplomácia helyzetéről. Két egykori FIFA-bíró, Kassai Viktor és Fábián Mihály is részt vett a felkészítésben, ők online-előadást tartottak a nemzetközi játékvezetői trendekről. Kassai most a bolgár bírók főnöke, míg Fábián Ausztráliában az ottani szövetség játékvezetői felkészítését végzi.

Nagy Istvántól, az MLSZ BMI játékvezetői bizottságának vezetőjétől tudjuk, hogy írásbeli teszttel zárult a szakmai nap. A fizikai felmérés már korábban, június 6-án megvolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!