Kosárlabda

2022.11.18. 16:00

Rátgéber László büszkén tekinthet végig az edzői stábján is

A Rátgéber László Nemzeti Kosárlabda Akadémián dolgozó szakemberek nem csak a névadó elismerését, bizalmát vívták ki, de a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is számít tehetségükre, tudsukra több fronton is.

bama.hu

Fotó: Laufer László

Íme a Rátgéber Akadémia közleménye: 

November első hétvégéjén tartotta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a 2008-as korosztály Képző-Kiválasztó Táborát, amelynek Eördögh Edit a vezetőedzője. A második hétvégén Akadémiánk adott otthont a 2010-ben születettek déli régiós képző napjának, ahol Sellei Dalma edzőként vett részt, Zalay Zoltán pedig a déli régió vezetőjeként koordinálta az edzéseket. Az előttünk álló napokban három korosztály válogatottjainak is edzőtábort rendeznek Székesfehérváron, ahol az U16-os válogatottnál Meszler Balázs, az U18-as gárdánál Iványi Dalma, az U20-as csapatnál pedig Szentpáli Gergő jut fontos szerephez a kispadon.

Akadémiánk stratégiai és szakmai igazgatója, Rátgéber László mesteredző nagyon büszke arra, hogy Pécsett nemcsak sikeres és kiemelkedően jó játékosokat képeznek, hanem a szakmai stáb tagjai is fiatalon a legjobbak között kapnak lehetőséget.

– Nagyon büszkék vagyunk a fiatal pécsi edzőkre, akik igazán komoly elismerést kaptak azáltal, hogy az ország legjobbjaival dolgozhatnak, illetve képezhetik az ország legjobb utánpótlás játékosait. Úgy szoktam fogalmazni, hogy életpálya lehetőséget nyújtunk a nálunk dolgozóknak, mert aki komolyan veszi a szakmát, szeret és akar is tanulni, annak minden lehetősége megvan a fejlődésre és az előrelépésre. Akadémiánkon külföldi mentoredzők is segítik a szakmai stáb munkáját, a FIBA Europe Coaching Certificate Program előadói és oktatói napi kapcsolatban vannak az edzőinkkel, akik így naprakész tudást adhatnak át a játékosoknak és egymásnak. Jó úton haladunk a céljaink felé, de azok eléréséért mindenkinek alázattal és kellő szorgalommal kell dolgoznia – fogalmazott Rátgéber László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!