Kosárlabda

2022.02.18. 15:59

A fiatalok szállították a győzelmet a PVSK-nak

Nagyon fontos győzelmet aratott a Zete ellen a PVSK-­Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. 23. fordulójában, még úgy is, hogy két meghatározó játékosára nem számíthatott a pécsi együttes.

Móga R.

Elégedett volt Csirics

Fotó: L.L.

Már-már feledésbe merült Michael Bryson és Veljko Brkics hiánya, ugyanis a fiatalokkal feltüzelt baranyai alakulat remek játékkal rukkolt elő. Nagy szerepe volt a diadalban a debütáló Futó Balázsnak, aki kiválóan helytállt, és meg is szerezte első pontjait. 

 

– Jól játszottunk, sikerült jól felkészülni a Zalaegerszegből, azt gondolom, meg is csináltunk mindent, amit az edzőnk kért – vélekedett a remekül játszó Futó Balázs. – Megszereztük a győzelmet, ezzel az energiával kell továbbmenni, és akkor nem lesz gond. 

 

A pécsi klub trénere is elégedett lehet a látottakkal, ugyanis az együttes végig nagy akarással és játékkedvvel játszott, így teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót 77–68-as arányban. 

– Ez az a szint, amit elvárok az csapatomtól – kezdte Andrija Csirics, a PVSK vezetőedzője. – Ha nyerni akarunk, akkor a maximumot kell nyújtani, vagy még többet, mint a maximum. Ma láttam rajtuk, hogy győzni akarnak, harcoltak. Ha harcolsz a labdáért, akkor nem lehet baj sem a védekezésben, sem a támadásban.

 

A PVSK-Veolia következő bajnokiján az Oroszlány csapatát látja vendégül március 11-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!