Minőségi beruházások

2022.05.14. 09:28

Nincs megállás, tovább fejleszt az orvosi kar

Radnai B.

Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ új Fogászati Oktatási Központja

Fotó: Laufer László

 Terjedelmes a lista arról, hogy mi minden korszerűsödött már, illetőleg fejlődik még a közeljövőben a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karán. 
– Műszakilag elkészült az orvosi kar preklinikai kutatólaboratóriuma, a nyáron várhatóan átköltözik a vadonatúj Fogászati Oktató Központba a Fogászati és Szájsebészeti Klinika, miközben javában zajlik a Szimulációs Oktatási Központ bővítése, és készülőben van a Janus Pannonius Klinikai Tömb és az orvoskar közötti, mintegy 6000 négyzetméteres, kétszintes parkolóház – sorolta dr. Nyitrai Miklós, az orvosi kar dékánja a hallgatók és a munkatársak életében érdemi és kényelmi változást hozó változásokat. 

A közeljövőn túl távlati terveket is felvázolt dr. Nyitrai Miklós, akitől megtudtuk, hogy a következő 2–4 év modernizációs tervei közül a zászlóshajó a Gádoros-épület fejlesztése lesz, melynek helyét egy központi, klinikai gyógyszertár és a hozzá kapcsolódó ipari-biotechnológiai létesítmény veszi át, és ebben az épületben alakítanak ki helyet az Orvosi Genetikai Intézetnek is. 

A fentieken túl a tervek között szerepel egy diagnosztikai tömb létrehozása is egy nagy létesítményben, ahová a Pathológiai, az Igazság Orvostani, a Mikrobiológiai, valamint a szakmailag szorosan összekapcsolódó Immunológiai és a Biotechnológiai Intézet egyaránt beköltözhet. – Mindez a betegek hasznára válhat majd a hatékonyabb együttműködések révén, nem beszélve arról, hogy a megközelíthetőség és a parkolás is sokkal praktikusabb és kényelmesebb lesz – foglalta össze a távlati terveket az orvosi kar dékánja. 

Címkék#pte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!