Szelektív

2020.01.19. 12:20

Új gyűjtőedényeket kapnak a bicsérdiek

A Bicsérden élők nagy gondot fordítanak környezetük szépítésére, de nem csak csinosítják, védik is azt.

Tóth Viktória

Pécs Löffler Péter Hungary Szelektív hulladék gyujtés Szeéektív hulladékgyujto edények DN20150127

Fotó: Löffler Péter

Közel másfél éve több mint száz családhoz juttattak el négyszáz literes, komposzt tárolására alkalmas edényeket. Most pedig a lakossági szelektív hulladékgyűjtést vezetik be. A faluba kétszáznegyven literes hulladékgyűjtő edényeket szállítottak, melyeket a Dél-Kom Nonprofit Kft.-vel szerződésben állók a közeljövőben vehetnek majd át. A programba a bicsérdi zártkertet, a vasútállomás feletti részt és Fenyőspusztát is szeretnék bevonni. A hulladékkal telt edényeket a tervek szerint rendszeresen, kéthetente szállítja majd el a Dél-Kom.

Az intézményeknél – óvodánál, iskolánál és az önkormányzatnál – is elhelyeznek az edényekből. Vér József polgármester elmondta: mint sok településen, náluk is problémát okoz, hogy a szelektívhulladékgyűjtő-szigetek mellett hagyják az emberek azt a hulladékot, ami már nem fér bele az edényekbe. A lakossági szelektív hulladékgyűjtés bevezetése megoldás lehet a problémára.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!