Egyéb

2005.03.24. 07:48

Hamarosan a küllem alapján választunk majd mobiltelefont

Az egymilliárdomodik mobiltelefont már több mint három éve eladták. Hamarosan eljön az a nap, hogy mindenkinek lesz telefonja. A gyártók kénytelenek egyre különlegesebb extrákkal népszerűsíteni készülékeiket. Ilyen extra lehet a külalak is.

Fülöp Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="124"] A Siemens legújabb mobiltelefonja feltűnő, színpompás és vagány külső borításának köszönhetően hamar közkedveltté vált a fiatalok körében
[/caption]Az idei CeBit informatikai kiállításon bebizonyosodott: már egyáltalán nem különleges az a telefon, amelyikben kamera van. A vásárlók sokkal többre értékelik a mobilok használhatóságát, egyszerű működését, mint a fényképkészítő szolgáltatást. Ennek egyik magyarázata lehet a digitális fényképezők árának zuhanása. De az sem mellékes szempont, hogy még mindig drágák azok a telefonok, amelyekkel jó minőségben fotózhatunk.
Ha tehát a gyártók vásárlókat akarnak nyerni, érdemes a külalakra összpontosítaniuk. Az utóbbi időben több cég is a divatvilág felé fordult. Felismerték ugyanis, hogy a mobilok külsejével legalább annyi vásárlót lehet meghódítani, mint a nagyrészt kihasználatlan többletszolgáltatásokkal. Immár a telefon is öltöztet, a legújabb divat egyre inkább megjelenik a friss formatervekben.
Korábban a telefonokat a viszszafogottság jellemezte. Fekete vagy ezüst szín, egyszerű és ésszerű kialakítású billentyűzet, szolid kijelző. Ám a kezdeti szürkeséget hamar felváltotta az elsősorban Japánban hódító élénk színvilág. Európában néhány éve még megdöbbenést keltett egy-egy rikító telefon. Ma már azonban az elsődleges célközönséget a tizenévesek jelentik, akiket éppen efféle vidámsággal lehet meghódítani. Az egyik legismertebb együttműködés a Siemens és az Escada között jött létre. A Siemens mindig nagy hangsúlyt fektetett a legújabb divatirányzatoknak megfelelő stílus kialakítására, ezért is dolgozik együtt már évek óta az Escada designereivel. A legújabb irányzatok alapján készült mobiltelefonok a tervezők szerint kitűnően ötvözik a sportos stílust a kifinomult eleganciával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!