Egyéb

2005.03.05. 08:32

Ne szólj szám, nem fáj fejem

Duzzogás, sértődés vagy szakítás is lehet a vége egy rosszkor feltett kérdésnek, céltalan kijelentésnek. Tanuljunk meg csendben maradni!

Árvay N. T.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Aki igazán szerelmes, a nehéz pillanatokban is képes tízig számolni. Nem mindig érdemes vitába keverednünk.
[/caption]Bizonyára ön is érezte már, szüksége van néhány perc nyugalomra. Nehéz napok végén jólesik egy kis magányos bambulás. Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban megérezzük, ha párunk bezárkózik. Ilyenkor nem szabad felesleges kérdésekkel zaklatnunk, tudomásul kell venni, ha a másik nincs beszédes kedvében.

Aki el akarja kerülni a családi perpatvart, megtanul hallgatni. A szeretet nemcsak kedves szavakban, hanem bölcs hallgatásban is megmutatkozhat. Vannak dolgok, amelyeket jobb, ha nem feszegetünk. Tabutémákkal előhozakodni illetlenség, kellemetlen helyzetbe hozhatjuk vele partnerünket. A piszkálódás, a rosszindulatú megjegyzések megronthatják a kapcsolatot. Minél többször kényszerítjük beszélgetőtársunkat védekezésre, annál kevésbé fog szóba állni velünk. A komoly beszélgetések lelki rákészülést igényelnek. A gondterheltség jeleit korábban felfedezheti szerettein, mint ahogy az okokról beszélnének. Ne legyen türelmetlen! Fogadja meg tanácsainkat, és tanuljon meg hallgatni. Aki beszélni akar, annak megered a nyelve a kellő pillanatban.

Bajban csak jót szóljon, vagy semmit ne mondjon!

Ha nincs válasz, ne kérdezzen újra! Amit el akarnak önnek mondani, azt úgyis megtudja. Ne tegyen rosszmájú megjegyzéseket partnere ismerőseire! Az oktalan féltékenykedés bosszantja a férfiakat. Egy rosszul sikerült vacsora közben a férfi ne emlegesse édesanyja főztjét. A hölgyek tudják, ha hibáztak. Aki morog, előbb-utóbb mehet a mamához kosztolni. Érezze, hogy szeretik, és ne kérdezgesse: szeretsz még? A kemény férfiszív nem szavakkal, hanem tettekkel mesél az érzelmekről. Ne vájkáljon a múltban! Éljen a jövőnek! Ha megcsalta kedvesét, inkább tartsa titokban. Egy futó kaland bárkinek becsúszhat, amit nem tudunk, az nem fáj. Ne feledje a szólást: hallgatni arany!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!