Egyéb

2005.03.17. 00:00

Rúzsban elrejtett pen-drive és fejlett háztartási gépek

Az idei hannoveri informatikai kiállításra, a CeBIT 2005-re a korábbi évekhez képest jóval több külföldi kiállító érkezett. Ennek eredményeként úton-útfélen délkelet-ázsiai standokba botlottunk.

Fülöp Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="267"] Az egyre dizájnosabb LCD televíziók a hannoveri kiállítók többsége szerint a legtöbb nappaliban ott lesznek
[/caption]A Dangerous Dragon Ltd. (kb. Veszélyes Sárkány Kft.) például a rózsaszín rúzsba rejtett pen-drive-ot mutatta be, nagy lelkesedéssel. A CeBIT népszerűsége évről évre nő. Ennek legfőbb oka a digitális készülékek árának folyamatos csökkenése, ami lehetővé teszi a korábban luxusterméknek tartott cikkek megvásárlását is. A hivatalos adatok szerint március 10–16. között 6270 cég mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A szervezők legalább félmillió látogatóra számítottak a 27 hatalmas kiállítócsarnokban.

Az idei rendezvény kiemelt témái között szerepeltek a harmadik generációs hálózatok, a multimédiás központként használható számítógépek és az internetes telefónia, más néven a VoIP. A legismertebb internetes telefonálást lehetővé tevő számítógépes programot, a Skype-ot már 28 millió ember használja. Az ingyenes internetes telefonáláshoz persze szükséges, hogy mind a két fél telepítse a programot. A VoIP jelentőségét egyre több telekommunikációs cég ismeri fel.

Szintén nagy volt az érdeklődés a GSM utódjának számító UMTS iránt, amelynek segítségével létrejöhet majd a videotelefónia, a zeneszámok letöltése vagy a televízió-műsorok nézése a mobiltelefonokon. Ez még akkor is igaz, ha a legnagyobb adatforgalmat még mindig a klasszikus sms hozza a szolgáltatóknak.

Az idei CeBIT főújdonsága a digitális életforma térnyerése. A gyártók szerint az új megoldások megkönnyítik mindennapjainkat. Az otthonokban a kommunikációs és szórakoztatóeszközöket egy központból lehet majd vezérelni. Ezek közé tartoznak a tévék, a játékkonzolok és a számítógépek mellett az okos hűtőszekrények, takarítóeszközök és más intelligens háztartási gépek.

Samsung 102" - Extravékony plazmatévé - 102 colos képernyő - 68,7 millió színárnyalat - Digitális képminőség-optimalizáló Zen Micro Photo - Zsebkendőnyi mindentudó - 6 Gbyte-os tárhely - 7500 kép, 3000 zeneszám - Zenehallgatásra vagy képnézegetésre Stylistic ST5022 - Ujjlenyomatos táblagép - Kül- és beltéri kijelző - Korszerű kezelőfelület - WLAN, IrDA és Bluetooth támogatás Siemens SXG75 - Fejlett okostelefon - 240×320 pixeles kijelző - 2 Megapixeles fényképező - Beépített mp3-lejátszó, integrált FM rádió

- Extravékony plazmatévé

- 102 colos képernyő

- 68,7 millió színárnyalat

- Digitális képminőség-optimalizáló

Zen Micro Photo

- Zsebkendőnyi mindentudó

- 6 Gbyte-os tárhely

- 7500 kép, 3000 zeneszám

- Zenehallgatásra vagy képnézegetésre

Stylistic ST5022

- Ujjlenyomatos táblagép

- Kül- és beltéri kijelző

- Korszerű kezelőfelület

- WLAN, IrDA és Bluetooth támogatás

Siemens SXG75

- Fejlett okostelefon

- 240×320 pixeles kijelző

- 2 Megapixeles fényképező

- Beépített mp3-lejátszó, integrált FM rádió Az egyre dizájnosabb LCD televíziók a hannoveri kiállítók többsége szerint a legtöbb nappaliban ott lesznek -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!