Egyéb

2005.03.17. 00:00

Széles sáv napról napra több helyen

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Az új hálózatos mobiltelefonnal sokkal könnyebben küldhetünk MMS-t is
[/caption]A T-Mobile az Ericssonnal együttműködve 2003-ban Budapesten a hazai mobilpiacon elsőként vezette be a gyors mobil-internetezésre szolgáló EDGE megoldást. A cég 2005 végéig további 33 városra terjeszti ki a szélessávú mobil-adatátviteli lehetőséget. Az EDGE előnye, hogy a meglévő GSM-hálózaton gyorsabb és kényelmesebb WAP-haszná-latot, mobilos internetezést kínál az ügyfeleknek. Az EDGE segítségével a videoküldés, a videoletöltés és az MMS-ek továbbítása kevesebb időt vesz igénybe. Az elmúlt időszaknak a szélessávú budapesti hálózattal kapcsolatos tapasztalatai azt mutatják, hogy az előfizetők az átlagosnál több adatot forgalmaznak. A kedvező fogadtatás miatt a társaság jelentősen megnöveli az EDGE szolgáltatással lefedett területet. 2005 végéig a szélessávú hálózat Budapesten kívül 18 megyeszékhelyen, 3 nagyobb balatoni üdülőhelyen és 12, huszonnyolcezernél nagyobb lélekszámú településen lesz elérhető.

A változás az ország lakóinak több mint 40 százalékát érinti. Az EDGE használata nem jár többletköltséggel. A GPRS 300 csomaggal például 6000 forintért a nap bármely szakában 300 megabájtnyi, akár 30-60 órányi internetezésre alkalmas adat forgalmazható. A havidíjban foglalt adatmennyiség felhasználását követően pedig a késő esti-éjszakai díjszabás különösen kedvező.

A hálózatba 2005-ben bekapcsolódó városok

Baja, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Győr, Gyula, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Ózd, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!