Egyéb

2005.04.12. 08:09

Lézeres kezelés a fogorvosi rendelőben

Egyre nagyobb teret hódít a gyógyításban és a szépségiparban a lézer. Napjaink slágere a lézeres fogfehérítés és a fogínysorvadás miatt kihulló fogak megmentése.

Németh Zsuzsa

Az Európai Fogászati Lézer Társaság felmérése szerint 2004-ben már sokféle célra használták az orvosi lézert: fogágybetegségek kezeléséhez, sebészeti célokra, gyökérkezelésre, gyermekfogászati beavatkozásokhoz, fogfehérítéshez, kemény szövetek megmunkálásához. Magyarországon 1985 óta alkalmaznak lézert a kezelésben. Nagyteljesítményű készülékekkel 20-25 rendelőben, kisteljesítményű, sebgyógyulást serkentő lézerrel viszont legalább 500 fogorvos dolgozik.

Új lehetőségek nyíltak – hangsúlyozza dr. Gáspár Lajos fogszakorvos, az orvostudományok kandidátusa. – A korszerű eljárások között első helyen áll a ínytasakok, és a fogágysorvadás kezelése. Fontos szerepe van a lézeres gyökérkezelésnek, amely a nehezen kezelhető fogak gyógyítását teszi biztosabbá. A lézeres fogfehérítés két-három évig őrzi hatását. A kezelés után fluortartalmú oldatot juttatnak a fogba. Ez megszünteti a túlérzékenységet. Lézerrel megoldható lágyrészek, értágulatok, kinövések, foltok sebészeti kezelése is. A beavatkozás nyom-, és mellékhatás nélküli gyógyulást eredményez.

Kezelések és árak

Teljes fogazat fogágykezelése egy alkalommal kb. 40000 Ft (a beteg állapotától függően 1–3 kezelés szükséges) Lézeres gyökérkezelés kb. 15–20000 Ft Fogfehérítés egy alkalom kb. 20000 Ft (a fogak elszíneződésétől függően 1–3 kezelés szükséges) (Ecto Derma Polyklinika, Budapest)

Lézeres gyökérkezelés kb. 15–20000 Ft

Fogfehérítés egy alkalom kb. 20000 Ft (a fogak elszíneződésétől függően 1–3 kezelés szükséges)

(Ecto Derma Polyklinika, Budapest) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!