Egyéb

2005.04.28. 00:00

Minden hatodik alagút veszélyes

Számos forgalmas alagút használatát kockázatosnak ítélte a német ADAC Autóklub vizsgálata – írta a Spiegel című német hetilap. Tizennégy európai országban 49 alagutat teszteltek.

F. C.

A legrosszabb állapotúnak az olaszországi, Cesena és Róma közötti E45-ös országúton lévő alagutak bizonyultak. A „nagyon jó” értékelést a luxemburgi Markusbergnél lévő alagút és Ausztriában a Michelberg térségben található ottsdorfi kapta. A német jelöltek közül pedig az 1,1 kilométer hosszú, Donaueschingen–Freiburg közötti B31-es autópálya alagútja. Füssen és Ursulaberg „csatornája” is jó eredménnyel végzett a teszten.
Az autóklub 18 esetben adott „nagyon jó”, 14-szer „jó” minősítést. Kilencszer azonban csak elégséges osztályzatot. Az ADAC-autóklub elnöke, Peter Meyer felszólította az országokat, hogy küszöböljék ki a hiányosságokat. Ez előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét, hiszen ebben az évben sokkal több jó értékelés született. Ám vannak kivételek: az esseni alagút idén is rossz jegyeket szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!