Egyéb

2005.04.19. 06:35

Szivárványszínű frizurák

Németh Zsuzsa

Idén a színpompás, laza, lendületes, melírozott frizurák hódítanak. És persze a frufru, ami óriási divat, és nem csak a fiatalok körében.
A divattervezők fővárosa Párizs, a fodrászok pedig minden évben Londonban figyelik a legújabb trendeket. Ebben az esztendőben szabadon szárnyalhat a hajszobrászok fantáziája. A rövid, a félhosszú és a hosszú fazon egyaránt divatos, a lényeg az, hogy a haj simára húzott, egyenes szálú legyen.

Nagy sláger az aszimmetrikus forma és a frufru
Hajas László mesterfodrász:
Az idei sláger az aszimmetrikus forma és a frufru. Nagy gondot kell fordítani a hajvágásra és a hajápoló szerek kiválasztására. A fodrászat a retro korszakát éli, az 1970-es évek Sassoon stílusát felelevenítve. Tartja magát a kapcsolat nélküli hajvágás. Néhányan nehezen szoknak le a vörösről, pedig külföldön már a kávé és a csokoládé a sláger – gyakran  feketecsoki-árnyalatban, amit itt-ott világosítanak-fényesítenek. A frufru lehet egyenes vagy ferdén vágott, kemény vagy puha, tömör vagy vékony, lágy esésű. Valamilyen formában mindenkinek jól áll.

1. Natúr természetesség Aranyszőke színű, félhosszú frizura. Az egyszerű forma az alapszín finomabb árnyalataival természetes hatást kelt, kisebb tincsekben festett melírral. A tengerpart napszítta színvilága érvényesül. Kevés zselével, finoman lakkozva készül.
Ajánlott: azoknak, akik az öltözködésben és az ékszerekben is szeretik a tiszta, természetes formákat, a nyugalmat, a harmóniát.

2. Fiatalos lendület Csokoládébarna alaphajszín, természetes tónusokkal. Hangsúlyos a melír, világosabb árnyalatokkal. A frufru karakteres, tömör. A tépett vágás hátul hosszabb, oldalt rövidebb formát alkot. Zselézve, lakkozva alul kifelé húzott formára is szárítható.
Ajánlott: igényes, erőteljes egyéniségeknek. Olyanoknak, akik finom anyagból készült divatos ruhadarabokat, ékszereket viselnek.

3. Érzéki díva  Mahagóni alapszínben aranybarna, színes csillogással. Az alul aszimmetrikus, egyik oldalon lépcsőzetes vágás egyedi formát kölcsönöz a hajnak. A fejközéptől induló, tömör frufru egyik oldalról a másik irányba sötétedik. Egyéni ízlés szerint színesíthető, variálható.
Ajánlott: korlátokat nem ismerőknek, feltűnő, merész külsőre vágyóknak. Vagányabb, merész ruhákat, különleges bizsukat kedvelőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!