Egyéb

2005.04.16. 11:49

Vivaldi a Japánkertben

Az Állatkertben ad koncertet az angliai Exeter Egyetem tizennyolc tagú vonószenekara. Április 17-én, vasárnap 11-kor Elgar és Vivaldi dallamai csendülnek fel.

BAMA

Az Exeter University Chamber Orchestra az Exeter Egyetem vonószenekara. Tagjai az Egyesült Királyság különféle szegleteiből érkeztek, és nem mindegyikük tanul zenésznek: akadnak közöttük angol szakosak, modern nyelveket tanulók, és leendő pszichológusok is. A zenekarban egyetlen hivatásos zenész található, a karmester, Paul McClure. A zenekar repertoárja meglehetősen széles: Bachtól vagy Vivalditól, egészen a kortársakig, mint Michael Tippett, vagy az észt Arvo Pärt, számos szerző műve szerepel a zenei palettán.

Az Exeter University Chamber Orchestra minden évben turnézik: az elmúlt években Ausztriában, Belgiumban, Észtországban és Horvátországban jártak. Budapesten április 17-én, vasárnap a Fővárosi Állat- és Növénykert Japánkertjében adnak rövid koncertet, amelyen az Állatkert látogatói számára ingyenes a részvétel.

Az állatkerti koncertek hagyománya XIX. századi kezdetekre tekint vissza, az 1920-as években pedig az akkoriban induló Magyar Rádió rendszeresen az állatkerti koncerteket vette fel sugárzásra, amint azt az LGT is megénekelte „Szól a rádió” című slágerében.

2005. április 17. vasárnap, 11 óra, Japánkert (esős időben a Barlangterem)  
Program: E. ELGAR: Vonószenekari szerenád; Válogatás angol zeneművekből; A. VIVALDI: Négy évszak: tavasz J. ROBINSON: Fallen J. S. BACH: Brandenburgi koncert No. 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!