Egyéb

2005.05.19. 05:57

Erika vizsgázik és játszik

A fiatal sorozatszínésznő kipróbálhatta magát színpadon is. A Teaház az augusztusi holdhoz női főszerepét játszotta el a Schütz Ila Társulatban. Szabó Erikát még további színházi szerepek várják.

Szilágyi Ágnes

A Barátok közt Tildája komoly férjes asszony, legalábbis a sorozatban. Ám civilben Szabó Erika olyan, mint egy érettségire készülő diáklány. Persze, nem is sokkal idősebb, hiszen csak húszéves. A színésznő boldogan elárulta, az idei éve sikerekben bővelkedik. Kislány korától rajong a színházért, sok-sok szabad estéjét tölti a nézőtéren. Nemrégen viszont igazi megtiszteltetés érte. A Schütz Ila Társulattól a rendező, Galambos Zoltán megkereste, és szerepet ajánlott neki. Nem kisebbet, mint A Teaház az augusztusi holdhoz című színmű női főszerepét. Erika elolvasta a szövegkönyvet, és igent mondott.

– Nem kis kihívás volt – bizonygatja –, hiszen Őze Áron, Szakácsi Sándor, Juhász Illés lettek a partnereim! – Azt is elismerte, hogy februártól a próbákon rengeteg segítséget kapott tőlük. Tanácsokat adtak a figura megformálásával kapcsolatban.

Erika, aki három éve játszik a Barátok közt RTL Klubos napi sorozatban, a színházi próbák közben döbbent rá, hogy másként kell a színpadon viselkedni, mint a filmfelvételeken. A színházban nagyobb gesztusokra, másfajta arcjátékra van szükség, mint a filmnél. Az is szempont – mondja –, hogy a színházban az utolsó sorban is hallania kell a közönségnek a szöveget. Erika nagy izgalommal készült az áprilisi bemutatóra. A nézők reagálása is arra biztatta a sorozatszínésznőt, hogy folytassa a színpadi munkát. – Isteni volt belekóstolni a színházi világba is – áradozik hosszú pillanatokig. A társulatnak már a következő bemutatóra is megvan a terve, de az még babonából titok.

Erikát most is külső forgatáson értük utol. De ha éppen nem forgatja a Barátok közt jelenteit, akkor a lakása csöndjében tanul. Néhány nap múlva több mint tíz tantárgyból kell levizsgáznia. A hölgy másodéves főiskolai hallgató. Nincs különösebb célja a „prózai” főiskolával – árulta el –, de manapság jó, ha az ember lánya több lábon is áll. Szabó Erika két éve él önálló lakásban a belvárosban. Meséli, hogy eleinte furcsa volt hazatérnie az üres szobákba. Ám gyorsan megszokta. Mostanában viszont nagyon keveset tartózkodik otthon, hiszen napközben forgat. Este pedig barátaival moziba, színházba jár vagy éppen valahol karaokéznak. – Imádom! – vallja be. Bár nagyon oda kell figyelnie az időre, be kell osztania, hogy mindenre jusson.

Szabó Erika nem először mutatta meg bájait az egyik férfiaknak szóló magazinban. Persze, nem anyaszült meztelenül, hiszen csupán bikiniben és fehérneműben pózolt a fényképezőgép előtt. A csinos, ifjú színésznő úgy gondolja, sokkal szexisebb így fehérneműben, mint évakosztümben. Teljesen meztelenre semmi pénzért nem vetkőzne le – állítja. Az elkészült fotókat, mielőtt bekerültek volna a magazinba, elsőként a szüleinek mutatta meg. Az ősök nem ellenezték – meséli a színésznő. Csak annyit mondtak, bíznak a nevelésükben, Erika biztos tudja, hol a határ.

A Barátok közt Tildája már tudja, hogy a sorozattól kapott egy hónapos nyári szabadsága alatt mit tesz. Egy hetet, mint tavaly nyáron is, eltölt a Versmondókkal. Kápolnásnyéken találkoznak egyhetes táborozásra a verseket, az irodalmat kedvelők. A Barátok köztből a barátaival azt tervezik, hogy elutaznak egy hétre valamelyik tenger mellé. Azt még nem találták ki, pontosan hova mennek pihenni. Erika elárulta: mindennél jobban szereti a spontán, nem eltervezett dolgokat. Az sem zavarja, ha felhívják telefonon, és azt mondják: „Csomagolj! Két óra múlva indulunk!”

Szabó Erika

Budapest, 1984. november 24. 2002. november: Belépett a Barátok köztbe, mint Tilda. 2003. január: Adásba került 2004. április: Schütz Ila Társulat, Teaház az augusztusi holdhoz című darab női főszerepe

augusztusi holdhoz női főszerepét játszotta el a Schütz Ila Társulatban. Szabó Erikát még további színházi szerepek várják. Szilágyi Ágnes Szabó Erika Budapest, 1984. november 24.

2002. november: Belépett a Barátok köztbe, mint Tilda.

2003. január: Adásba került

2004. április: Schütz Ila Társulat, Teaház az augusztusi holdhoz című darab női főszerepe -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!