Egyéb

2005.05.30. 06:29

Erős vágyat ébreszt az embergyökér

Tucatnyi bajra hoz enyhülést a ginzenggyökérből nyert kivonat. A Kína északkeleti részéről és Koreából származó növény gyógyító és szexuálisvágy-fokozó hatását már az ókori orvoslásban is ismerték. Emberhez hasonló formája miatt a gyökérnek varázserőt tulajdonítottak.

Árvay N. T.

A gyökérből készített orvosságokat kezdetben a szexuális vágy fokozására használták, később azonban kiderült, hogy számtalan bajra kitűnő gyógyír. A ginzengből kozmetikai termékeket is előállítanak. Rendszeres használatuk megfiatalítja a bőrt, eltünteti a ráncokat. A porrá őrölt gyökérből kinyert hatóanyagból készülnek a csodaszerek. Javítják a szervezet ellenálló képességét, segítik az endorfin (boldogsághormon) termelődését és oldják a stresszt. Az izomfejlődésre gyakorolt kedvező hatása miatt testépítők is előszeretettel fogyasztják. Mégsem szabad felelőtlenül szedni.

Négy-hat hetes ginzengkúra után legalább egy hónapos szünetet kell tartani. Rövid idejű alkalmazás esetén 0,5-2 gramm, hosszabb idejű alkalmazáskor 0,4-0,8 gramm a javasolt menynyiség. Nem ajánlott a fogyasztása kismamáknak a terhesség első három hónapjában és a szoptatás idején. Kerüljék az embergyökérkúrát a magas vérnyomásban, szívritmuszavarban vagy légúti betegségben szenvedők. Ginzengtartalmú készítményeket drogériákban, gyógynövényboltokban szerezhetünk be. Áruk 500 és 2000 forint között mozog.

Számos bajra gyógyír a ginzengkészítmény

- stresszoldó hatású - erősíti az immunrendszert - nyugtató, fájdalomcsillapító - izomerősítő hatású - csökkenti a fáradtságérzetet - növeli a szexuális vágyat - fokozza az endorfin (boldogsághormon) termelődését - fiatalítja a bőrt, csökkenti a ráncok mélységét

 

- erősíti az immunrendszert

- nyugtató, fájdalomcsillapító

- izomerősítő hatású

- csökkenti a fáradtságérzetet

- növeli a szexuális vágyat

- fokozza az endorfin (boldogsághormon) termelődését

- fiatalítja a bőrt, csökkenti a ráncok mélységét -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!