Egyéb

2005.05.03. 06:43

Kukaütő dobosok partvisnyéllel

Ismét hazánkba érkezik a világhírű Stomp csapata a tavalyi nagy sikerű budapesti fellépés után. Arról híresek, hogy bármilyen tárgy kerül a kezük ügyébe, azonnal zenélni kezdenek vele. Lehet az partvis, kuka, olajos- hordó vagy golyóstoll, de még gyufával is táncra perdülnek.

Szilágyi Ágnes

A Stomp az ütősökkel és a fergeteges színpadi mozgással egyedülálló látványshow-t mutat be. Előadásaikon robban az energiabomba, zene és színház ötvöződik. Kis történeteket mesélnek el másfél órán keresztül a ritmus, a dobolás segítségével. A világhírű csapat mától öt napig a Budapesti Kongresszusi Központban lép színpadra. Hozzánk ezúttal tizenkét táncos érkezik. Egy este nyolcan lépnek fel, a másik négy pihen.

A társulatot 1991 nyarán Nagy-Britanniában Luke Cresswell és Steve McNicholas alapította. A Stomp 1991 és 1994 között eredeti felállásban, telt házak előtt játszott világszerte Hong Kongtól Barcelonáig, Dublintól Sydneyig. Elnyerték a rangos brit elismerést, „a legjobb koreográfia a West End Show-k között” címet is. Egyszer csak kevésnek bizonyult egyetlen társulat, ezért az anyaegyüttesből sorra alakult a többi. Jelenleg negyven táncos lábú fiatal járja a világot. Az első, harminc táncost számláló csapat az egyik brightoni fesztiválon lépett színpadra. Majd Melbourne-ben, az athéni Akropoliszon és a londoni Royal Festival Hallban aratott fergeteges sikert. Ez a produkció megtörte Frank Sinatra 1972-ben felállított jegyeladási rekordját. A társulat számtalan amerikai és japán reklámfilmben is szerepelt. A vidám dobosok üdítőitaltól autóig mindent reklámoztak, ami lendületes és fiatalos képet kívánt kialakítani magáról. A Stomp annyira közkedvelt, hogy még Clinton elnök millenniumi ünnepségén is fellépett: a Lincoln Memorial lépcsőin adott műsort éjfél után.

A Budapesti Kongresszusi Központban idén ugyanaz a társulat lép fel, amelyik tavaly nálunk járt. A nyolc előadásos Stomp-vendégjátékra már csaknem minden jegy elfogyott. (Jegyárak: 8000–15000 Ft.)

banán, 12 doboz gyufa -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!