Egyéb

2005.05.02. 06:33

Megállítható a látásromlás

Ha az egész napos számítógépes munka után esti kikapcsolódásként a tévézést választjuk, óriási megterhelésnek tesszük ki szemünket. Megelőzhető lenne a látás romlása, ha tudnánk, miként erősíthetjük a szem izmait.

Kocsis Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="268"] Olvasni is lehet a szemtrénerrel
[/caption]Ha nem látunk élesen, az orvos szemüveget vagy kontaktlencsét ír fel. Ezek az eszközök azonban nem küszöbölik ki a szemprobléma valódi okát, és csak ritkán állítják meg a romlást. Látásfejlesztő gyakorlatokkal nem csak a látás élessége növelhető, a szem is erősebb és egészségesebb lesz. A szemizmok tornáztatása megnyugtatja és pihenteti a túlterhelt látószervet.

Ezért fejlesztették ki azt a sötét színű, furcsa formájú szemüveget, amelynek viselése megszünteti a szem fájdalmait és fáradtságát, ráadásul a látás élességét is javítja. Stregova Erzsébet okleveles szemtréner szerint a készülék néhány mozdulattal beállítható egészséges és rossz szemhez egyaránt. Két tárcsa elforgatásával szabályozható a szemüvegen található lyukacskák mérete. Addig kell forgatnunk a tárcsákat, míg mindkét szemünkkel élesen nem látunk. A szemtrénert kezdetben csak naponta pár percig használjuk, aztán fokozatosan növeljük az időtartamot napi negyven percre. Élesen látó embereknek is érdemes használniuk, segítségével megelőzhető a későbbi látásromlás és a szem túlerőltetése.

Dr. Obermayer Katalin szemész szakorvos szerint a készülék viselésével csökken a kötőhártya szárazsága, és javul a színárnyalatok érzékelése.

Lusták szemtornája

Stregova Erzsébet szemtréner: Megdöbbentő, hogy csak akkor foglalkozunk a szemünkkel, ha a romlását észleljük. Pedig vitamindús táplálkozással és rendszeres szemtornával hosszú ideig megőrizhetnénk látásunk élességét, lassíthatnánk a betegségek kialakulását. A szemedző készülék a lusták szemtornája.

Táplálékkiegészítők

- Béres Szemerő tabletta, 30 db 1990 Ft - Lutexan tabletta, 30 db 1790 Ft - PC Monitor lutein kapszula, 60 db 4390 Ft - Vitavision tabletta, 30 db 1590 Ft

Munkavédelmi eszköz

A monitor előtti munkavégzés körülményeit ma már szigorúan szabályozza a törvény. A 3/2002-es minisztériumi rendelet szerint ha a munkavállaló napi munkaidejéből legalább négy órában használ képernyős eszközt, akkor a munkáltató köteles számára éleslátást biztosító szemüveget adni. Egészséges szemű emberek a szemtréner használatával megelőzhetnék a látás romlását, dioptriások pedig segédeszközként alkalmazhatnák.

Kocsis Tímea Lusták szemtornája Stregova Erzsébet szemtréner: Megdöbbentő, hogy csak akkor foglalkozunk a szemünkkel, ha a romlását észleljük. Pedig vitamindús táplálkozással és rendszeres szemtornával hosszú ideig megőrizhetnénk látásunk élességét, lassíthatnánk a betegségek kialakulását. A szemedző készülék a lusták szemtornája. Táplálékkiegészítők - Béres Szemerő tabletta, 30 db 1990 Ft

- Lutexan tabletta, 30 db 1790 Ft

- PC Monitor lutein kapszula, 60 db 4390 Ft

- Vitavision tabletta, 30 db 1590 Ft Munkavédelmi eszköz A monitor előtti munkavégzés körülményeit ma már szigorúan szabályozza a törvény.

A 3/2002-es minisztériumi rendelet szerint ha a munkavállaló napi munkaidejéből legalább négy órában használ képernyős eszközt, akkor a munkáltató köteles számára éleslátást biztosító szemüveget adni. Egészséges szemű emberek a szemtréner használatával megelőzhetnék a látás romlását, dioptriások pedig segédeszközként alkalmazhatnák. Olvasni is lehet a szemtrénerrel -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!