Egyéb

2005.05.07. 06:42

Mitől szenved egy férfi?

Kopaszodás, csőd az ágyban, munkahelyi kudarc. Ez minden férfit megvisel. A teremtés koronái nehezen mutatják ki érzelmeiket.

Németh Zsuzsa

Vannak jellegzetes gondok, élethelyzetek, amelyek miatt a férfiak gyötrődnek. De büszkék, nem sírnak, nem panaszkodnak. A megsebzett hím képes rá, hogy napokig ki se mozduljon otthonából. Kezdetben a televíziós sportközvetítésekbe temetkezik, majd a pohár után nyúl.

Bántja, ha felesége erősebb, ügyesebb. Már a kisfiúkat is arra nevelik otthon, hogy a ház körüli teendőket el tudják látni. Ha a férj ezek után nem tudja összerakni az elemes bútort, dührohamot kap. Főként, ha felesége megmutatja neki, hogyan kell. Amikor a fia vasárnap eléáll, hogy osztálytársának milyen jó fej a papája, a férfi összeomlik. Pedig csak az a baj, hogy ritkábban megy ki a meccsekre a gyerekkel, mint Kovács apuka.

Nincs szörnyűbb egy náthás férfinál. Már 37,5 fokos hőemelkedés esetén is „haldoklik”, végrendeletet ír. Ennél már csak az a borzasztóbb, ha nem működik jól a férfiassága. Ilyenkor aztán mindenbe beleköt, ha az asszony nem csillapítja bánatát. Az sem kellemes, ha a barátnője apjának nézik. Sok férfi keresi a fiatal nők társaságát, hogy általuk ő is megfiatalodjon. A kapcsolat végére nevetségessé, nincstelenné és beteggé válhatnak.

– Ne faggassuk a férfit! – tanácsolja dr. Almási Kitty klinikai szakpszichológus. – Ha bánata van, biztos, hogy jeleket küld erről. Rosszul alszik, többet iszik a szokásosnál, nincs kedve olyan dolgokhoz, amelyekhez korábban volt. Természetesen az az első kérdésünk, miért nem osztja meg velünk gondjait. Pedig el kell fogadni, hogy valamiért jobbnak látja, hogy egyedül nézzen szembe az adott problémával. Fontos, hogy ne sértődjünk meg. Inkább nyitottan és segítőkészen jelezzük, hogy észrevettünk bizonyos változásokat. Nem az a cél, hogy mi oldjuk meg helyette a helyzeteket. Inkább az, hogy érezze, szilárdan mellette állunk.

Fájdalom és boldogság

A legfájóbb mondatok a férfiak számára: - Csak ennyi pénzt hoztál?! - Nem vagy a régi az ágyban! - Meghíztál, szívem. - Bezzeg a haverokra mindig van időd! - Olyan vagy, mint apád. - Erre te úgysem lennél képes. Ami boldoggá teszi a legtöbb férfit: - Ha felettese sörözni hívja. - Ha nyer a kedvenc foci- csapata. - Ha van egy szabad estéje a haverokkal. - Ha a lánya tőle akar megtanulni rokizni.

Németh Zsuzsa Fájdalom és boldogság A legfájóbb mondatok a férfiak számára:

- Csak ennyi pénzt hoztál?!

- Nem vagy a régi az ágyban!

- Meghíztál, szívem.

- Bezzeg a haverokra mindig van időd!

- Olyan vagy, mint apád.

- Erre te úgysem lennél képes.

Ami boldoggá teszi a legtöbb férfit:

- Ha felettese sörözni hívja.

- Ha nyer a kedvenc foci- csapata.

- Ha van egy szabad estéje a haverokkal.

- Ha a lánya tőle akar megtanulni rokizni. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!