Egyéb

2005.09.10. 00:00

Teszt csalódott szeretőknek

Mindenki átélt már életében egy drámai szakítást. Sokak számára fájó emlék marad, míg mások túllépnek rajta, és csak a szépre emlékeznek. De mi történik akkor, ha „kísérteni” kezd a múlt? Amikor megjelenik az egykori nagy ő, akinek láttán egykor – és talán még most is – megdobbant a szíve. Hogyan viselkedik ön ebben a szituációban? A tesztből mindenre fény derül.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Néha saját magunk is meglepődünk azon, hogy rég elfeledettnek hitt kedvesünk viszontlátása nem várt gyengéd érzelmeket ébreszt bennünk
[/caption]1. váratlanul megjelenik a régi kedvese, kezében egy csokor virággal. Örül neki?
a) Nem. Elküldöm a virágjával együtt. Ami volt, elmúlt. Nem szabad bolygatni a régi sebet, bárki okozta is.
b) Igen. Hiszen egykor nagyon fontos volt nekem a személye. Ma is érdekel, mi van vele.
c) Valószínűleg sírva fakadnék a meghatottságtól, amiért még mindig emlékszik rám. Hiszen ez a szerelem.

2. Zavarja, ha egykori kedvese közös múltjukra tesz megjegyzéseket?
a) Természetesen. Ami régen történt, arra mindketten emlékszünk. Fölösleges romantikázni.
b) Kicsit fölkavar. Nagyon sok szép pillanatot éltünk át együtt.
c) Elmerengek a kapcsolatunkról, és sajnálom, hogy nem maradtunk együtt.

3. Gyakran jutnak eszébe a „régi szép idők”?
a) Nem szoktam ilyesmire gondolni. A jelenben kell megtalálni a boldogságot.
b) Nem tagadom meg sem magamat, sem a múltamat. Néha bizony fáj, hogy elmúlt a szerelem. c) Sokszor eszembe jut, milyen jó volt. Ma már nincs ilyen kellemes pillanatokban részem.

4. Előfordul, hogy összehasonlítja a régi és a jelenlegi kedvesét?
a) Miért tenném? Azért vagyok a mostanival, mert sokkal jobb vele, mint az előzővel.
b) Nem lehet összehasonlítani két szerelmet. Mindben van sok gyönyörű érzés, ezért nem feledkezem meg a régebbiekről sem.
c) Nosztalgiával tekintek vissza a régebbi kapcsolataimra.

5. Elfogadná egykori kedvese bulimeghívását?
a) Szó sem lehet róla. Bulizzon, akivel akar.
b) Ha a kölcsönös érdeklődés megmaradt, akkor igen.
c) Igen. Talán most közös erővel rendbe hozhatjuk, amit egykor elrontottunk.

PONTOZÁS: Minden a válasz 2 pontot, minden B válasz 4-et, a C pedig 3 pontot ér. ÉRTÉKELÉS: 10 ÉS 12 PONT KÖZÖTT: Ön még nem tudta lezárni a múltat, és az idő múlásával még a csúnya emlékek is megszépülnek a szemében. Jelen pillanatban nem érzi túlságosan jól magát a bőrében, bármit megtenne egy kis örömért, boldogságért. De ezt nem a múltban kell keresnie! 13 ÉS 17 PONT KÖZÖTT: Valami oka biztosan van annak, hogy ilyen mereven elzárkózik a múltjától, ami éppen annyira része az életének, mint a jelen. Rendszerezze magában, mi volt jó, mi volt rossz, és csak azt tartsa meg emlékezetében, amire még ma is szívesen gondol. Ez egyáltalán nem számít hűtlenségnek. 18 ÉS 20 PONT KÖZÖTT: Ön minden bizonnyal az élet egész területén bölcsen cselekszik. Élvezze az életet, hiszen harmonikus a kapcsolata jelenlegi társával. Képes arra, hogy feldolgozza az összes élményt, ami a múltban érte. Nincs önben az előző kapcsolat lezáratlanságának kínzó érzése.

PONTOZÁS: Minden a válasz 2 pontot, minden B válasz 4-et, a C pedig 3 pontot ér.

ÉRTÉKELÉS:

10 ÉS 12 PONT KÖZÖTT: Ön még nem tudta lezárni a múltat, és az idő múlásával még a csúnya emlékek is megszépülnek a szemében. Jelen pillanatban nem érzi túlságosan jól magát a bőrében, bármit megtenne egy kis örömért, boldogságért. De ezt nem a múltban kell keresnie!

13 ÉS 17 PONT KÖZÖTT: Valami oka biztosan van annak, hogy ilyen mereven elzárkózik a múltjától, ami éppen annyira része az életének, mint a jelen. Rendszerezze magában, mi volt jó, mi volt rossz, és csak azt tartsa meg emlékezetében, amire még ma is szívesen gondol. Ez egyáltalán nem számít hűtlenségnek.

18 ÉS 20 PONT KÖZÖTT: Ön minden bizonnyal az élet egész területén bölcsen cselekszik. Élvezze az életet, hiszen harmonikus a kapcsolata jelenlegi társával. Képes arra, hogy feldolgozza az összes élményt, ami a múltban érte. Nincs önben az előző kapcsolat lezáratlanságának kínzó érzése. Néha saját magunk is meglepődünk azon, hogy rég elfeledettnek hitt kedvesünk viszontlátása nem várt gyengéd érzelmeket ébreszt bennünk -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!