Egyéb

2005.09.12. 00:00

Vidéken a legszebb az indián nyár

Egyelőre tart a jó idő, sőt előttünk áll még az indián nyár – magyarosan a vénasszonyok nyara. Az őszi napsütés, igazán vidéken, a mezőkön élvezhető.

Németh Zsuzsa

Még szerepet kapnak a merészebb, színesebb anyagok: különleges fazonokat, rejtett, ám annál izgalmasabb világot idéznek a belőlük készült ruhadarabok. Egy-egy szokatlan kivágás, dekoltázsmegoldás, provokatív vonalvezetés izgalmassá teszi a vidéki, paraszti stílust. A sminkben már visszatérnek újra a színek – az őszre általában jellemző tompításokkal. Mattabbak a kékek és a lilák, fakóbbak, borongósabbak, de annál érzékibbek a vörösek. Erőteljes vonalak, határozott árnyalatok. A szokatlan színkeverések fő elemei a lilák, illetve a kékek és az arany. De nem csak a szem, hanem a száj, az ajkak is kiemelt szerephez jutnak. A rúzsok színe bordóba és vörösbe hajló rózsaszín és mályva. Az őszi frizuráknál újra előtérbe kerülnek a hullámos hajkoronák. Vége tehát a fejhez simuló, kivasalt korszaknak. Nem árt azonban időben felkészülni a hűvösebb napokra. Sok feketével, bársonnyal, szaténnal és egy új csizmával, amellyel bátran taposhatjuk a lehullott faleveleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!