Egyéb

2006.12.19. 06:12

A lávaköves masszázs az energiapontokra hat

A lávaköves masszázs hatékony a stressz és a fáradtság leküzdésére. Gyúrás helyett felmelegített bazaltkövekkel stimulálják (aktiválják) a test energiaközpontjait. A finomra csiszolt köveket 40-60 fokosra melegítik fel, és illóolajat csepegtetnek rájuk.

W.A.

„Az olajokat mindenkinek személyre szabottan választjuk ki, az illető hangulatának megfelelően” – mondja Lichner Erzsébet gyógymasszőr. A masszázshoz különböző bázisolajokat is használnak, amelyek segítik az illóolajok beszívódását. A bazaltkövek sokáig magukban tartják a hőt. Ezért alkalmasak arra, hogy a hát, a nyak, a derék és a váll energiapontjain kifejtsék jótékony hatásukat. A szakember azoknak ajánlja ezt a masszázst, akik levezetnék a felgyülemlett stresszt, derékbántalmakban szenvednek, vagy szeretnék kipihenni magukat. Ezért tart a kezelés egy-másfél órán át. A frissítő, gyúró mozdulatokra vágyóknak ez a módszer kevésbé ajánlott. A lávaköves kezelés ugyanis a teljes ellazulást segíti elő. Hölgyeknek fontos tudni, hogy menstruáció idején, illetve a terhesség harmadik trimeszterében már kerülendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!