Egyéb

2012.11.07. 15:43

A Bükfürdői Termál Üdülőszövetkezet

„Úgy gondoljuk, hogy Szövetkezetünk helyes úton jár, amikor a folyamatos fejlesztésre fektette a hangsúlyt”

"x"

A Termál Üdülőszövetkezet Bükfürdőn 1981-ben fogadta első vendégeit és tagjait, akik mára már elérték a 3000-es létszámot.  A Szövetkezet működteti az Apartman Hotelt, mely 80 apartman szobával rendelkezik. Bükfürdő az ország egyik legszebb gyógyfürdője, ahol nem csak a gyógyulni, hanem a pihenni vágyó vendégek is kikapcsolódhatnak.

A Termál Üdülőszövetkezet az elmúlt évek alatt folyamatosan fejlődött, bővült. Néhány év alatt négy szálló épületet és egy kiszolgáló létesítményt építettek, most összesen 321 apartman szobában tudják biztosítani a tagok és vendégek elhelyezkedését.

Mivel Bükfürdő az ország egyik legkeresettebb üdülőhelye számos szálloda, apartman és hotel verseng egymással a vendégek megszerzéséért, így a Termál Üdülőszövetkezetnek is bőven akad konkurenciája. „Számunkra és a hozzánk érkező vendégek számára a legnagyobb előny a családbarát szolgáltatások biztosítása. Apartmanjaink teljesen berendezettek ahhoz, hogy egy család kényelmesen elhelyezkedhessen gyermekeikkel együtt, s ha szükséges, akkor a berendezett konyhákban a család részére a főzési lehetőségek is biztosítottak. Ezáltal az üdülési költségek lényegesen csökkenthetők. Szövetkezetünk az ország egyik legeredményesebben működő üdülőszövetkezete. Ezt elsősorban a már említett családbarát szolgáltatásoknak, valamint a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetjük. Az elmúlt 30 év alatt nagyon sok szolgáltatást és fejlesztést valósítottunk meg. Így többek között minden épületünket liftekkel láttuk el, felújítottuk az összes fürdőszobánkat, korszerű éttermet, kávézót valósítottuk meg és gyönyörű fogadótérben, recepcióban várjuk tagjainkat, vendégeinket. Egyéb szolgáltatásokat is bevezettünk, például ceragem masszázsszolgáltatást. A vendégeknek külön féle programokat pl. bórtúrákat, karácsonyi, szilveszteri hangulatos estéket szervezünk.”- mondta a Szövetkezet elnöke, Horváth László.

A gazdásági világválság szele sajnos az Üdülőszövetkezet is elérte, jelentősen lecsökkent a belföldi vendégeinek száma, költségvetésüket pedig az emelkedő energia árak nehezítették. „A gazdasági válságot természetesen mi is megéreztük. Sajnos ez elsősorban abban nyilvánult meg, hogy lényegesen csökkent a belföldi vendégek száma. Ezzel párhuzamosan azonban értékesítési tevékenységünk eredményeként jelentősen nőtt a külföldről érkező vendégek száma. Az értékesítési marketing politikánk gerincét elsősorban a modern informatikán alapuló tevékenység jelenti. Ma már a vendégforgalom döntő része a világhálón keresztül egyéni szervezésben jelentkezik, és csökkent az utazási irodák jelentősége.
A gazdálkodási tevékenységünk eredményességét pedig a folyamatosan emelkedő energia költségek rontották, nehezítették.” A folyamatosan emelkedés az energiaszámlákon szükségszerűvé tette, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak a számlák alakulására. A vezetés hosszas piackutatás után hozta meg azt a döntést, hogy felmondja régi szerződését és egy új, megbízható szerződést köt az E.ON Energiaszolgáltató Kft-vel. „Ez a szolgáltató volt az, amely a legbiztosabb szolgáltatást ígérte és biztosította számunkra magas színvonalon és viszonylag a többi szolgáltatóhoz képest megfelelő alacsony árakon.”


A vezetőség most a legfontosabb feladatnak azt tekinti, hogy tovább emeljék a színvonalat. „Jelenleg a legfontosabb feladatunk a vendégszobáink, apartmanjaink színvonalának emelése, a fürdővel való hatékony együttműködés, valamint az energia költségeken való takarékosság. A szobák színvonalának emelése segíti a vendégforgalom növelését, az energia költség csökkenése pedig rentábilissá teszi működésünket. Emellett szállodánk alkalmas üzleti konferenciák magas színvonalú megrendezésére is. Eddigi üzletpolitikánk úgy gondoljuk, hozzáigazítva az új követelményekhez biztosítja Szövetkezetünk és Szállodánk talpon maradását az egyre kíméletlenebb piacon, és hozzájárul tagjaink gondtalan pihenéséhez.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!