állati

2018.11.14. 11:31

Ki lopna el egy szurikátát? Egy szerelmes férfi

Trükkös módszerrel fújtak meg egy állatkát Ausztráliában.

Három embert letartóztattak, egyiküket szerdán el is ítélte a bíróság, mert elloptak egy szurikátabébit az ausztráliai Perth állatkertjéből.

" />

Az állatkert szeptemberben az akkor egy hónapos szurikáta nyilvános bemutatására készült, de az ünnepség előtti napon az állatnak gondozói csak a hűlt helyét találták. Eleinte attól tartottak, hogy kiszökött, és lecsapott rá egy ragadozómadár. Ennek ellenére kihívták a rendőrséget, mert a lopást sem zárták ki.

A rendőrök két nappal később a 130 kilométerre fekvő Beverley városában bukkantak a kis állat nyomára. Az emlőslopás miatt három ember ellen emeltek vádat.

A 23 éves Jesse Ray Hooker ügyvédje a bíróságon úgy nyilatkozott, hogy védence egyszerűen „beleszeretett” az aranyos állatkába, ahogyan feléje szaladt az állatkertben,

ezért kiemelte a kifutóból és egy hűtőtáskába rejtve hazavitte. Az autóban hazafelé feltekerte a hangerőt, hogy az akkor a lopásról még mit sem sejtő másik vádlott, Aimee Cummins ne hallja az állat sírását.

Hooker az ügyvédje szerint éppen vissza akarta adni a szurikátát az állatkertnek, amikor a rendőrség megtalálta. A bíróság 4000 ausztrál dolláros (824 ezer forint) bírságot szabott ki a férfira, vádlott-társa ügyében januárban hoznak ítéletet. A harmadik vádlott, aki ellen lopott tárgy birtoklása a vád, a jövő hónapban áll bíróság elé.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!